İmplant tedavisi nedir ve kimlere uygulanabilir?

Uzm. Dr. Dt. Ahmet Emre Gülerik
Uzm. Dr. Dt. Ahmet Emre Gülerik
15 Nisan 202183 görüntülenme
Randevu Al
İmplant tedavisi nedir ve kimlere uygulanabilir?

İmplant, eksik olan dişlerin yerine koyulan titanyumdan yapılan doğal dişlerin yerini tutan yapay diş kökleridir. Çene kemiğinde eksik diş bölgesinde hastadan alınan filmlerden yapılan ölçümlere göre implant yuvası açılır. İmplant yerleştirilir.

İmplant ve kemik arasında osteointegrasyon denilen kemikle birleşme, bütünleşme beklenir.Bu süre 3 ile 6 ay arasında değişmektedir. Osteointegrasyon sağlandıktan sonra implant üstü yapılması aşamasına geçilir. Ölçü alınır. Laboratuvara gönderilir. Hastanın seçtiği materyale göre metal destekli veya zirkonyum üst yapı yapılır.

İmplant fiyatları kullanılan malzemeye göre markaya göre çok çeşitlilik göstermektedir. İmplant geleneksel protezlere göre daha pahalıdır. Ancak implant doğal dişlerin köklerinin yerini alması ve bölgedeki kemiği koruması ile geleneksel protezlerden çok daha olumlu sonuçlar vermektedir.

İmplant doğru uygulama ve doğru ağız bakımı yapıldığı takdirde ömür boyu kullanılabilir ve iyi bir estetik sonuçla hastanın yaşam kalitesini arttırır.

İmplant zararlı mıdır ?

Tüm implantlar titanyumdan yapılır. Titanyumun tamamen biyouyumlu olmasının yanında herhangi bir alerjen veya toksik etkisi yoktur. Uygun şartlarda ve doğru teknikle uygulandığı sürece herhangi bir yan etkisi yoktur.

İmplant kimlere uygulanabilir ?

Kemik mesafesi yeterli olan, herhangi bir sistemik hastalığı olmayan herkese uygulanabilir. Tam veya kısmi dişsizlik, tek diş eksikliği, hareketli protezlere stabilite ve denge sağlamak amacıyla, kusma refleksi nedeniyle hareketli protez kullanamayan hastalarda uygulanabilir.

Etiketler

Diş çürümesiDiş tedavisiİmplant uygulamasıİmplant kimlere uygulanırİmplant nedir

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Dt. Ahmet Emre Gülerik

Uzm. Dr. Dt. Ahmet Emre Gülerik

Protez Uzmanı Dr. Ahmet Emre Gülerik Kayseri'de doğumuştur. Lisans öncesi eğitimlerini tamamladıktan sonra 2006 yılında  Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. İhtisasını ise 2012 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi (Protez) Bölümü'nde Uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır