İmplant tedavisi nedir ve kimlere uygulanabilir?

İmplant tedavisi nedir ve kimlere uygulanabilir?

İmplant, eksik olan dişlerin yerine koyulan titanyumdan yapılan doğal dişlerin yerini tutan yapay diş kökleridir. Çene kemiğinde eksik diş bölgesinde hastadan alınan filmlerden yapılan ölçümlere göre implant yuvası açılır. İmplant yerleştirilir.

İmplant ve kemik arasında osteointegrasyon denilen kemikle birleşme, bütünleşme beklenir.Bu süre 3 ile 6 ay arasında değişmektedir. Osteointegrasyon sağlandıktan sonra implant üstü yapılması aşamasına geçilir. Ölçü alınır. Laboratuvara gönderilir. Hastanın seçtiği materyale göre metal destekli veya zirkonyum üst yapı yapılır.

İmplant fiyatları kullanılan malzemeye göre markaya göre çok çeşitlilik göstermektedir. İmplant geleneksel protezlere göre daha pahalıdır. Ancak implant doğal dişlerin köklerinin yerini alması ve bölgedeki kemiği koruması ile geleneksel protezlerden çok daha olumlu sonuçlar vermektedir.

İmplant doğru uygulama ve doğru ağız bakımı yapıldığı takdirde ömür boyu kullanılabilir ve iyi bir estetik sonuçla hastanın yaşam kalitesini arttırır.

İmplant zararlı mıdır ?

Tüm implantlar titanyumdan yapılır. Titanyumun tamamen biyouyumlu olmasının yanında herhangi bir alerjen veya toksik etkisi yoktur. Uygun şartlarda ve doğru teknikle uygulandığı sürece herhangi bir yan etkisi yoktur.

İmplant kimlere uygulanabilir ?

Kemik mesafesi yeterli olan, herhangi bir sistemik hastalığı olmayan herkese uygulanabilir. Tam veya kısmi dişsizlik, tek diş eksikliği, hareketli protezlere stabilite ve denge sağlamak amacıyla, kusma refleksi nedeniyle hareketli protez kullanamayan hastalarda uygulanabilir.

Bu makale 15 Nisan 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Ahmet Emre Gülerik

Protez Uzmanı Dr. Ahmet Emre Gülerik Kayseri'de doğumuştur. Lisans öncesi eğitimlerini tamamladıktan sonra 2006 yılında  Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. İhtisasını ise 2012 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi (Protez) Bölümü'nde Uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Yurtiçi ve yurtdışında Oral İmplantoloji konulu pek çok kongre ve sempozyuma katılan Dr. Gülerik ayrıca EDAD (Estetik Diş Hekimleri Akademisi) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) üyesidir.

Protez Uzmanı Dr. Ahmet Emre Gülerik, mesleki çalışmalarına DentGroup Antalya Kliniği’nin kurucu ortağı olarak hastalarına hizmet vermektedir.

Etiketler
Diş çürümesi
Uzm. Dr. Dt. Ahmet Emre Gülerik
Uzm. Dr. Dt. Ahmet Emre Gülerik
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube