İmplant

İMPLANT

İmplant
  • İmplant Nedir?

Eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetiğini hastaya tekrar kazandırmak amacıyla uygun çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış anti allerjen yapay diş kökleridir.

  • Hangi durumlarda İmplant uygulanabilir?

İmplantlar tek diş eksikliğinin olduğu bir durumda uygulanabileceği, total(tam) dişsiz bir kişiye de uygulanabilir

  • İmplant yaptırırken acı duyarmıyım?

Hekimin uygulayacağı uygun anestezi ile işlem esnasında hiçbir ağrı hissedilmez. İşlem sonrası basit bir diş çekiminden sonra oluşan ağrı benzeri bir ağrı olabilecekse de bu uygun bir ağrı kesici ile giderilir Birkaç gün sonrasında da implantların ağızda varlığı neredeyse fark edilmeyecektir.

  • Herkese implant uygulanabilir mi?

Çene kemiğinde uygun kemik yüksekliği ve genişliği olan her hastaya implant rahatlıkla uygulanabilir. İmplant uygulanacak bölgede çeşitli nedenlerle yeterli kemik miktarı bulunmayan hastalara da uygulanacak çeşitli kemik greftlerini (tozu) takiben implant uygulanabilmektedir. İmplant cerrahisinde herhangi bir üst yaş sınırı olmayıp genel sağlık durumu iyi olan her kişiye yapılabilir.

  • Başarı oranı nedir ve ömrü ne kadardır?

Bugün implant cerrahisinde başarı oranı yüzde 90-98 düzeyindedir. Ama her vakanın kendi içerisinde değerlendirilmesi gereği unutulmamalıdır . Uygun koşullarda ağıza başarılı bir şekilde uygulanmış implantın ömrü çok uzun olacaktır.

  • İmplant aşamaları nelerdir?

Diş çekimlerinde uygulanan lokal anestezi altında, cerrahi prosedürlere uygun olarak implantlar ağza yerleştirilir. işlem sonrası 2-4 ay arası bir sure implantların kemikle kaynaşması beklenir. Sonrasında normal sabit protez yapımı prosedürleri uygulanarak hasta sağlıklı bir ağız yapısına kavuşturulur. Bazı durumlarda implantların ağza yerleştirilmesini takiben protez yapımına beklenmeden geçilebilir.

  • İmplant tedavisinin avantajları:
  1. Estetik ve fonksiyon tekrar kazanılır
  2. Dişsiz kalan bölgedeki ilerleyen kemik kaybı, tekrar kazandırılan fonksiyon ile önlenmiş olur
  3. Tutuculuk ve stabilite en üst düzeydedir
  4. Tekrar kazanılan çiğneme kabiliyeti sayesinde kişinin diğer sindirim sistemi organlarında (mide, bağırsak vs.) oluşacak muhtemel problemlerin önüne geçilir.
  5. Kişi kendine her açıdan daha güvenli hale gelir.

Bu makale 23 Eylül 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Çağdaş Yakın

Dt. Çağdaş Yakın, 1982 yılında Balıkesir'de doğmuştur. 2000 yılında Balıkesir Z.Ö. Lisesi’ni bitirmiş, 2006 yılında EGE Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni başarıyla tamamlamıştır. 2006 yılından beri düzenli olarak çeşitli ulusal diş hekimliği kongre ve seminerlerine katılmaktadır. • Estetik diş hekimliği, • İmplantoloji, • İleri cerrahi teknikleri ile ilgili yayınları ve programları halen ilgiyle izleyerek, uygulamalarına kendi kliniğinde devam etmektedir. İş özgeçmişi ; 2006-2007 Çapa ( özel klinik) 2007-2008 Taksim ( özel klinik)  2008-2009   15. Er Eğitim Tugayı ( Diş Tabip Asteğmen)  2009-2011 Deva Diş Kliniği  2011-~   DENTİSTİKLAL Diş Kliniği   ÜYE OLUNAN MESLEKİ TOPLULUKLAR - ITI (International Team For Implantology - AİM Akedemi(Always implantoloji - TDB(TürkDişHekimleriBirligi) ...

Etiketler
İmplant
Dt. Çağdaş Yakın
Dt. Çağdaş Yakın
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube