İlk adım ayakkabısı

Uzm. Dr. Gülben Efes
Uzm. Dr. Gülben Efes
20 Ağustos 2015247 görüntülenme
Randevu Al
İlk adım ayakkabısı

Bebeğinizin ilk adımlarını görmek bir anne-baba için şüphesiz ki en gurur verici anlardan birisidir. Fakat bu adımlarla beraber bebekler yürüdükleri ilk aylarda sık düşerler ve buna bağlı olarak yumuşak doku travmaları görülebilir. Bu travmaları önlemek ve ayağın uygun gelişimini sağlamak için doğru ayakkabı seçimi çok önemlidir. Çocuk ortopedistleri, en sağlıklı olanın bebeklerin çıplak ayak yürümesi olduğunu belirtmektedir. Bu sayede ayak tabanları yeri tam olarak hisseder ve kavrar, henüz tam gelişmemiş olan ayak kemikleri uygun şekli alır. Ayakkabı seçimi de buna uygun olarak bebeğin ayağını, ayakkabı yokmuş gibi rahat hissedebileceği özellikte olmalıdır.

İyi bir ilk adım ayakkabısının özellikleri ne olmalıdır ?

Kolay giyilebilmeli ve çıkarılabilmeli

Ayağı ve bileği sıkmamalı ama ayaktan da çıkmamalı

Yumuşak, deri üst ve iç yüzeyi olmalı ki hem ayağı vurmamalı hem de terin dışarı çıkmasına izin vermeli

Yumuşak, ince, yeri kavrayan ve kaymayan tabanı olmalı

Hafif ve dayanıklı olmalı

Şekli çocuk ayağına uygun olmalı: geniş ön, dar topuk kısmı

Ev içinde giyilenler patik şeklinde, ince, altı kaymayan deri olmalıdır.

Günümüzde çok çeşitli ilk adım ayakkabıları vardır. American Podiatric Medical Association’ ın önerdiği bu özellikleri taşıyan markalar ülkemizde bulunmaktadır.

 

Etiketler

Bebek anotomisiİlk adımlarda ayakkabı seçimiİlk adımı atamamakBebek ayakkabılarıBebek ayakkabısıÇocuk ayakkabısıİlk adımİlk adım ne zamanİlk adım ayakkabısı

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Gülben Efes

Uzm. Dr. Gülben Efes

Uzm.Dr. Gülben Efes 1975 yılında Antalya'da doğmuştur. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce bölümünden mezun olmuştur.
2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı'ndan mezun olarak uzmanlığını kazanmıştır. Uzm.Dr. Gülben Efes Eryaman'da yer alan özel 
muayenehanesinde hastalarını kabul etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır