Doktorsitesi.com

İdrar kaçırmada lazer tedavisi

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç
Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç
16 Ekim 20112857 görüntülenme
Randevu Al
İdrar kaçırmada lazer tedavisi

İDRAR KAÇIRMA:

Günlük yaşamda en sık görülen bu şikayet   60 yaş üstü kadınlarımızın %35 ini 60 yaş altında da yaklaşık dörtte birini etkilemektedir. Sıklıkla zor doğumlar veya tekrarlayan vajinal müdahaleler nedeniyle pelvik  taban yapısındaki bozulmalar, yırtılmalar nedeniyle mesane(idrar torbası) boynu bozulmakta ve idrar kaçırma problem ortaya çıkmaktadır. Bu şikayetleri nedeniyle maalesef hanımlar evden dışarı her çıkışlarında büyük kaygı ve huzursuzluğa kapılmaktadır. Bugün idrar kaçırma hastalarımıza yoğun ilaç ve cerrahi tedavi seçenekleri sunulmaktadır. Bu tedavilerin bir kısmı oldukça fayda sağlarken bir kısmı da hastaya fayda sağlamaktadır.

Biz stress inkontinasta I-Q OL sorgulamasını yaptıktan ve jinekolojik muayne ile tanı koyduktan sonra yeni tedavi seçeneklerinden Er- yag laser terapisinden bahsetmek istiyoruz. Minimal invaziv bu tedavi metodu ile hasta herhangi bir lokal veya genel  anestezi ALMADAN konuşarak terapi  alabilmektedir. Burada yapılan uygulamanın amacı  laser terapi yoluyla  kollagenizasyonu tetikleyerek mesane boynunun istemsiz hareketliğini engellemek ve pelvik anatomideki bozulmuş kollajenizasyonu onarmaktır. 

 

Etiketler

Üriner inkontinansStres inkontinansİdrar torbasıKadınlarda idrar kaçırmanın sebepleriKadınlarda idrar kaçırma ve tedavisi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç

Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç

Merhaba ben Sevtap Hamdemir Kılıç, 1970 kayseri doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Ankara’da tamamladım. 1986-1992 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimi tamamladım. Hemen ardından 1997 yılında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum hastanesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlık Eğitimimi tamamlayarak uzman hekim olarak göreve başladım. 2004 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji Embryoloji Anabilim Dalında Embryoloji alanında doktora eğitimimi tamamladım. Bu yolla tüp bebek uygulamaları ve gelişimi konusunda binlerce hastaya faydalı olabilme şansım oldu. Sağlık Bakanlığı Yardımcı Üreme Teknikleri Sertikasyon Programlarını hem kadın hastalıkları ve doğum hemde tüp bebek labratuvar (Embryoloji-Androloji) uygulamalarında her iki  eğitim programınıda  tamamladım ve bu nedenle ZTB tüp bebek laboratuvarı Eğitim sorumluluğu görevinde bulundum. Ardında Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde  infertilite – tüp bebek kliniklerinde çeşitli görevlerde  çalıştım. 2010 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında Doçent ünvanını kazandım.2011 yılında Perinatoloji alanında yapmış olduğum çalışmalar nedeniyle  Yüksek Riskli Gebelikler Uzmanı olarak atandım

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır