İdrar kaçırma tedavisi

Op. Dr. Kemal Topaloğlu
Op. Dr. Kemal Topaloğlu
30 Mayıs 2018128 görüntülenme
Randevu Al
İdrar kaçırma tedavisi

İdrar kaçırma, 30 yaş üzeri kadınların yaklaşık %30 kadarını etkileyen bir hastalıktır. Bu sorun sık görüldüğü için hastalar tarafından normal olarak algılanmaktadır. Hastaların bir kısmı utandığı için doktora başvurmamakta, bir kısmı ise ped ve yedek iç çamaşırı kullanarak bu sıkıntılı durumu idare etmeye çalışmaktadır. Bu sıkıntılı durumlar sosyal yaşamı etkilemekte, hastalarda öz güven eksikliği, cinsel sorunlar ve psikolojik problemlere neden olmaktadır.

İdrar kaçırma, çeşitlilik göstermektedir. Sıkışma tipi idrar kaçırmada ilaç tedavisi uygulanmakta, stres tip kaçırmada daha çok ameliyat seçeneği ön plana çıkmaktadır. Stres tip idrar kaçırmada sıklıkla uyguladığımız TOT yönteminin başarı oranı %90’lardadır. Bu yöntemde idrar yolunun çıkışına askı koyarak hastanın zorlanmayla olan idrar kaçırması engellenmektedir. İşlemin cerrahi müdahale kısmı 15-20 dk. sürmekte, hasta 1 gece takip edilip sondası ertesi gün sabah alınıp taburcusu yapılmaktadır.

Etiketler

İdrar tutmaİnkontinans tipleriStres inkontinansİdrar kaçırma tedaviİdrar kaçırma cerrahiÜrodinamiAskı yöntemiİdrar kaçırma problemiMeshAskı ameliyatıHamakİdrar kaçırma şikayetiİdrar kaçırmakİdrar kaçırma ameliyatıTvt nedirTvtİnkontinansKadın ürolojisi

Yazar Hakkında

Op. Dr. Kemal Topaloğlu

Op. Dr. Kemal Topaloğlu

Op. Dr. Kemal TOPALOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde (İngilizce) bölümünü 2008 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2008 - 2014 yılları arasında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuştur.

Iğdır Devlet Hastanesi, Özel Avcılar Anadolu Hastanesi, Medilife Bağcılar Hastanesi gibi özel kurumlarda görev almış olan Op. Dr. Kemal TOPALOĞLU, mesleki çalışmalarına İstanbul / Bakırköy'de devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır