İdeal bir diş fırçası nasıl olmalıdır?

Dt. Binnur Toysal Yiğitbaşı
Dt. Binnur Toysal Yiğitbaşı
18 Mart 20084244 görüntülenme
Randevu Al
İdeal bir diş fırçası nasıl olmalıdır?

İdeal bir diş fırçası orta yumuşaklıkta en az 3 sıra, yuvarlatılmış naylon kıllardan yapılmış olmalıdır. Küçük başlı fırçalarla daha detaylı ve iyi bir fırçalama yapmak mümkündür.

Diş fırçanızı etkin ve sağlıklı kullanabilmek için lütfen aşağıdaki bilgileri inceleyiniz.

Fırçanızın kılları paralelliğini kaybedince değiştirilmesi gereklidir (ortalama 3 ay). Bu paralellik 1 ay içerisinde bozuluyorsa gereğinden fazla bastırarak fırçalıyorsunuz demektir.

Diş fırçaları kısa sürede kuruyacak ve diğer fırçalar ile temas etmeyecek şekilde saklanmalıdır.

En az 2 fırçanızın olması gereklidir. Naylon diş fırçasının kuruyabilmesi için tam bir gün gereklidir.
Her gün aynı fırça kullanılıyorsa fırça tam olarak kuruyamaz, işlevini iyi yapamayacak kadar yumuşar.

Grip olunca fırçanızı yenileyin. Diş fırçaları genelde nemli olup ılık ortamlarda saklandıklarından bakteri ve virüslerin yerleşip üremeleri için çok uygun bir ortam oluştururlar. Grip virüsünün yerleştiği fırçayla dişinizi fırçaladığınızda hastalık etkeniyle tekrar karşılaşırsınız.

Asitli içecekler (portakal suyu, limon, kolalı içecekler, vs) aldıktan sonraki 30 dk içerisinde dişlerinizi fırçalamayın ya da dişinizi fırçaladıktan sonra 30 dk asitli içeceklerden uzak durun. Asitli içecekler tükürüğün PH dengesini bozarak dişlerin üzerinde oluşan koruyucu tabakayı eritir arkasından dişinizi fırçaladığınızda koruyucu tabaka dişlerinizin üzerinden tamamen uzaklaşır ve dişleriniz yüzeylerinden az miktarda aşınır.

 

Etiketler

Diş fırçası nasıl olmalıdırDoğru diş fırçasını nasıl seçmeliyimUygun diş fırçasıUygun diş fırçası nasıl olmalı

Yazar Hakkında

Dt. Binnur Toysal Yiğitbaşı

Dt. Binnur Toysal Yiğitbaşı

Dt. Binnur TOYSAL YİĞİTBAŞI, Antakya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Antakya’da bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve ardından Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde lisans öğrenimini tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır