İÇ VARİSİN DAMARİÇİ AMELİYATSIZ YÖNTEMLERLE TEDAVİSİ (LAZER, RADYOFREKANS VE YAPIŞTIRMA)

Op. Dr. Engin Tulukoğlu
Op. Dr. Engin Tulukoğlu
25 Şubat 202184 görüntülenme
Randevu Al
İÇ VARİSİN DAMARİÇİ AMELİYATSIZ YÖNTEMLERLE TEDAVİSİ (LAZER, RADYOFREKANS VE YAPIŞTIRMA)

Günümüzde iç varisin tedavisinde damariçi ameliyatsız yöntemler sıklıkla uygulanmaktadır. Bu yöntemlerde iç varise neden olan ve kaçak yapan damarı ultrason ile tespit edilir, ardından bu damarının içine yine ultrason eşiliğinde iğne ile girilerek damar kapatılır. Böylece kaçak yapan iç varis damarı kapatılmış olur.

Bu yöntemde lokal anestezi ile birlikte sedasyon dediğimiz sakinleştirici anestezi yöntemini kullanırız. İşlem ortalama 30 dk sürer. Herhangi bir kesi yada dikiş yoktur. Hasta tedaviden sonra hemen ayağa kalkıp yürüyebilir. Ertesi gün rahatlıkla gündelik hayatına dönebilir. Hastanede kalma yoktur. Bu nedenle çok konforlu bir yöntemdir. 

Damariçi yöntemlerde lazer (evla), radyofrekans (RF) ve yapıştırıcı (Glue) kullanılan tedavi yöntemleridir. Hastaların varis tedavisinde bu yöntemleri hepsinin etkinliği birbirine yakın olsa da en çok lazerle (EVLA) tedavi yöntemini kullanmaktayım.

Her hastaya bu damariçi yöntemleri kullanamayız. Bazı hastalarda hem kaçak yapan damar çok büyük çaplara ulaşır hem de bu kaçak yapan damardan köken alan büyük çaplı varisler vardır. Bu tür hastaların tedavisi malesef ki cerrahidir. Bu nedenle bu çaplara ulaşmadan iç varislerinizi gecikmeden tedavi ettirmenizi öneririrm.

Etiketler

Varis lazer tedavisiVaris tedavisinde radyofrekans (rf) yöntemiVaris tedaviVaris ameliyatameliyatsız varis tedavisi

Yazar Hakkında

Op. Dr. Engin Tulukoğlu

Op. Dr. Engin Tulukoğlu

Op. Dr. Engin Tulukoğlu, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakultesi başadığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İhtisasını ise, yine aynı fakultede tamamlayarak Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır