Hormonal Hipertansiyona Ameliyatla Kesin Çözüm

Dr. Öğr. Üyesi Feyzi Gökosmanoğlu
Dr. Öğr. Üyesi Feyzi Gökosmanoğlu
2 Şubat 2021108 görüntülenme
Randevu Al
Hormonal Hipertansiyona Ameliyatla Kesin Çözüm

Halk arasında hipertansiyona kalp ve böbrek hastalıklarının yol açtığı bilgisi hakimdir. Oysa bu hastalığın önemli nedenlerinden bazıları hormonal sebeplerden kaynaklanmaktadır fakat bu bilgi yaygın değildir. 

Hipertansiyon eğer hormonal sebeblerden yani endokrinolojik hastalıklardan kaynaklanıyorsa, hastalar hormonal bozukluğun tedavisi sonrasında, hipertansiyondan da tamamen kurtulacaklardır. 

Endokrinolojik Sebeplere Bağlı Hipertansiyon Ameliyatla Tedavi Ediliyor

Dünyada yaklaşık 1 milyar, ülkemizde 18  milyon hipertansiyon hastası mevcut. Toplumda yaygın olan bilgi, hipertansiyona  kalp ve böbrek hastalıklarının yol açtığıdır, hormonal tansiyon ise genellikle bilinmez, Oysa tiroid, böbrek üstü bezi ve hipofiz bezi hastalıkları da hipertansiyona neden olabilir. Eğer tansiyon bu hormonal sebeplerden kaynaklanıyorsa, bu hastalar ameliyatla tansiyondan kurtulabilirler.’’

Bu belirtilere dikkat

Hastalarda ani başlangıçlı hipertansiyon tespit edildiyse, hipertansiyon 20 yaşından önce, 50 yaşından sonra ortaya çıkmışsa, ataklar halinde yükselen ve çok yüksek değerlere çıkan hipertansiyon saptanmışsa, hipertansiyon esnasında baş ağrısı, çarpıntı, terleme, yüzde kızarma oluyorsa, hipertansiyonla birlikte bazen bulantı, kusma, bulanık görme varsa, aile bireylerinde yaygın tansiyon veya ani ölüm hikayesi varsa, 3-4 ilaçla tansiyon kontrol edilemiyorsa; mutlak olarak hormonal hipertansiyon değerlendirilmesi açısından bir endokrinoloji uzmanı ile görüşülmesi şarttır.

Endokrin Hipertansiyon Hayatı Tehdit Edebilir

Endokrin hipertansiyonun  diğer tansiyon tiplerinden farklı olarak ölümcül seyrettiğini, tedavi edilmediği durumda, ani ölüm, beyin kanaması, felç, kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz içi kanama gibi çok ciddi   bulgulara neden olduğunu vurgulayarak, tansiyon sırasındaki bulguları  kesinlikle göz ardı etmeyin ‘’

Etiketler

Hipertansiyonhormonel hipertansiyon

Yazar Hakkında

Dr. Öğr. Üyesi Feyzi Gökosmanoğlu

Dr. Öğr. Üyesi Feyzi Gökosmanoğlu

Dr.Öğr.Üyesi Feyzi Gökosmanoğlu, Tıp eğitimine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamıştır. Uzmanlığını ise, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde alan Dr.Öğr.Üyesi Feyzi Gökosmanoğlu, Çaldıran Devlet Hastanesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi ve Ordu Medıcalpark Hastanesi'nde görev almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır