Tıbbi açıdan herhangi bir sakıncası yoksa hamileler de spor yapabilir; sporun insan bedeni ve ruhu üzerindeki olumlu etkilerindenfaydalanabilirler. Spor hamilelikte sık karşılaşılan sırt ağrıları, ödemler ve varis gibi şikayetleri azaltır ve hatta çoğu zaman ortadan kaldırır.
Streshalinde bulunan kas gurupları (örn. perine bölgesindeki, sırt ve karın bölgesindeki kas gurupları) hem hassaslaştırılır, hem de stabilize olurlar.Ayrıca sporla artan oksijen alımı bebeğe de fayda sağlar. Spor psikolojiyi de olumlu etkiler. İnsanın kendine güvenini sağlamlaştırır, güçlüklerlebaş edebilmeyi kolaylaştırır ki bu da doğum anında fayda sağlar.
Doğum sonrasında toparlanma süreci kısalır. Hamileler için; yürüyüş, suda jimnastik, hamileler özel jimnastik ve yoga uygundur. Tabii ki yüzmek ve dikkatlice bisiklete binmek de hamileleriçin çok faydalıdır. Koşu yapmak, aerobik, toplu sporlar, ata binmek, kayak, dalmak ve tırmanma gibi kaza tehlikesi olan bir takım sporaktivitelerinde fazlasıyla dikkat etmek gerekir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler - Vücudunuzu mümkün olduğunca dik tutmaya çalışmalısınız. Perine bölgesine zarar verebilecek ani hareketlerden ve zıplama hareketlerinden kaçınılmalıdır. . Karın üzerinde veya sırt üstü yapılan spor hareketleri yapılmamalıdır. (özellikle 16. haftadan sonra) - Düz karın kasları çalıştırılmamalıdır. .
Kondisyon hareketlerinde kalp atım hızı 140 /dak. yı geçmemelidir. - Dinlenme ve gevşeme hareketlerine uzun zaman ayırılmalıdır. . Doğru ayakkabı ve spora uygun iç çamaşırı kullanılmalıdır. - Spor öncesi ve sonrası yeterli derecede sıvı alınmalıdır. Beslenmeye dikkat edilmelidir. . Spor sizi zorlamamalı sizi rahatlatmalıdır.