Doktorsitesi.com

Günümüzün teknolojik gelişmeleri ışığında ortodontik tedaviler

Dr. Dt. Kerem Aras
Dr. Dt. Kerem Aras
21 Mart 2016214 görüntülenme
Randevu Al
Günümüzün teknolojik gelişmeleri ışığında ortodontik tedaviler

ORTODONTİK TEDAVİ SIRASINDA HER ŞEY YENİLİP İÇİLEBİLİR Mİ?

Dişlere yapıştırılmış olan braketlerin çıkmasına sebep olacak sert besinlerden (fındık, fıstık gibi kuruyemişler, erik, kiraz gibi çekirdekli besinler), yapışkan besinlerden (lokum, sakız, karamel gibi) ve asitli içeceklerden (kola, gazoz gibi) tedavi süresince uzak durulmalıdır.

  PEKİŞTİRME TEDAVİSİ NEDİR?

Aktif ortodontik tedavi bitip tel ve braketler çıkarıldıktan hemen sonra, dişlerin tedaviden önceki durumuna dönmemesi için alınan önlemlere ‘pekiştirme tedavisi’ denir. Pekiştirme tedavisinin süresi genellikle 12-18 aydır. Bu süreçte kullanılan apareyler genellikle “essix plağı” adı verilen ve takılıp çıkarılabilen şeffaf plaklardır. Bazı vakalarda ise sabit retansiyon apareyleri kullanılır. Dişlerin tedavi başındaki durumuna göre pekiştirme döneminde kullanılan apareylerin türü de değişebilmektedir.

ORTODONTİK TEDAVİDE YAŞ SINIRLAMASI VAR MIDIR? ERİŞKİN BİREYLERDE ORTODONTİK TEDAVİ YAPILABİLİR Mİ?

Ortodontik tedavide yaş sınırlaması yoktur. Erişkin bireylerde de ortodontik tedavi uygulanabilmektedir

 ORTODONTİK TEDAVİYE BAŞLAMA YAŞI NE OLMALIDIR?

Ortodontik tedavi genellikle daimi dişlerin sürmesinin tamamlandığı 11-12 yaş civarında başlamaktadır. Ancak bazı vakalarda daha erken yaşlarda tedaviye başlamak gerekebilir. Bu yüzden ortodontistle ilk tanışma 7 yaş civarında olmalıdır.

Yazar Hakkında

Dr. Dt. Kerem Aras

Dr. Dt. Kerem Aras

Dr. Dt. Kerem ARAS, 1976 yılında Ankara'da doğmuştur. 1994 yılında TED Ankara Kolejinden mezun olmuştur. Ardından Ankara Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 2000 yılında ise aynı üniversitenin Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı'nda doktora eğitimine başlamıştır. 2006 yılında ”Kısaltılmış dental ark yaklaşımının ağız sağlığı ve fonksiyonları yönünden değerlendirilmesi” başlıklı tezi ile doktora derecesini almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır