Günümüz teknolojisi; tüm tıp alanlarında olduğu gibi ,diş hekimliği alanında da yenilikler sunmaktadır. Eskiye kıyasladığımızda; eksik diş yerine yapılacak protez hem hızlanmış hemde daha iyi materyallerle yapılır hale gelmiştir. Özellikle CAD/CAM sistemleri diş hekimliğinin tüm alanlarında kullanılır hale gelmiştir. İmplantların yerleştirilmesinden, üzerine yapılacak protezlerin insan eli değmeden kazınarak hazırlanmasına kadar, laminaların planlanıp hazırlanmasına kadar olan tüm bu estetik ve hayati işlemler gelişen teknolojiden nasibini almıştır.
Gelişmelerden sadece ağız içi uygulamalar nasibini almamıştır, aynı zamanda diş ünitleri daha modern bir hale gelmiş ve daha konforlu tedaviler yapılabilir hale gelmiştir. Anestezi cihazlarının piyasaya çıkması ile, hastaların korkulu rüyası olan ağız içi enjeksiyonlar daha ağrısız ve konforlu hale gelmiştir. Ayrıca hekim açısından ergonominin olmazsa olmazı loop ve operasyon mikropkoplarının piyasaya sürülmesi ile hekimleri zaman içerisinde oluşabilecek ortopedik problemleri engellenmeye yada giderilmeye çalışılmıştır. Ayrıca hekimin yaptığı tedaviyi daha büyütülmüş olarak görmesi ile olası hatalar enllenmiş olmaktadır.
Kliniklerimizin olmazsa olmazları görüntüleme sistemleri bu değişim ve gelişmden nasibini almıştır. Dijital görüntülemeye geçilmiş ve hastaların, hekimlerin ve yardımcıların daha az radyasyona maruz kalmaları sağlanmıştır. Gelişen yazılımlar ile elde edilen görüntüler daha iyi yorumlanır hale gelmiş ve tanı konusunda daha az hata yapılır hale gelmiştir.
Sosyal paylaşım sitelerinin yaygn kullanımı; günlük paylaşımların yanı sıra, mesleki eğitiminde bir parçası haline gelmiştir. Yenilikler hekimler tarafından daha sıkı takip edilebilir hale gelmiştir.
Sonuçta teknoloji temas ettiği diş hekimliği alanına hem hız, hem sağlık hemde doğruluk getirmiş ve tedavi sürelerinde olumlu değişikler meydana getirmiştir.