Genel anesteziyle implant tedavisi yapılabilir mi?

Dt. Sevgin Şen
Dt. Sevgin Şen
3 Ocak 2019173 görüntülenme
Randevu Al
Genel anesteziyle implant tedavisi yapılabilir mi?

Son zamanlarda diş hekimi fobisi olduğu için tedavi sürecini erteleyen hastaların en çok sorduğu sorulardan biri de ‘’Tek seansta implantlarım yapılama mı?’’ dır. Bu hastaların sıklıkla kurduğu cümleler ise ‘’Diş hekimi korkusu yüzünden dişlerimi yaptıramıyorum.’’ ‘’Ağrım olmayacağını biliyorum ama korkudan koltuğa oturamıyorum.’’

Dental implant tedavisi lokal anestezi altında diş hekimi muayenehanesinde yapılabildiği gibi genel anestezi altında hastane ortamında da yapılabilmektedir.

Hastanın kendi diş hekimi tarafından anlaşmalı bir hastane ortamında anestezi uzmanı kontrolünde genel anesteziyle bu hastaların tedavileri yapılabilmektedir.

Genel anesteziyle implant tedavisi nasıl gerçekleşmektedir?

Operasyon sırasında hasta genel anestezi etkisiyle herhangi bir ağrı hissetmez.Genel anestezi uzmanı tarafından anestezi hastaya solunum yolu ya da damar yoluyla verilmektedir.Ve ameliyat ortamında hastanın diş hekimi tarafından implantlar kemiğe yerleştirilir.Hasta anestezi etkisiyle baskı,ağrı ve ses gibi faktörlerden uzaklaşmış olur.Anestezi etkisi geçtiğinde hasta kendine gelmiş ve operasyonla ilgili hiçbir şey hatırlamıyordur.Operasyon sonrasında diş hekiminin reçete ettiği ağrı kesicileri alarak daha rahat ağrısız bir süreç geçirebilmektedir.

Ayrıca tüm dişle ilgili işlemleri tek seferde yapma imkanı vardır.Genel anesteziyle implant tedavisi yapılırken ağız içerisindeki mevcut dişlerin tedavilerininde aynı seansta yapılabilme imkanı olabilmektedir.

Her hasta için genel anestezi tercih edilebilmekte midir?

Bu hekiminizin yapacağı muayene ve tetkikler sonucunda karar verebileceği bir tedavidir.

Diş hekimliğinde genel anestezi hangi durumlarda tercih sebebi olabilmektedir?

Diş hekimi fobisi konuşularak yenilemeyecek hastalarda

Hekimin çalışmasına izin vermeyecek zihinsel engeli olan hastalarda

Bir çok tedavinin yapılması gereken çocuk ve yetişkin hastalarda tek seferde tedavilerin bitirilebilmesi adına

Lokal anestezi ile yapılması daha zor olan ciddi kırıklar ve kistlerin varlığında

Çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle doktorun genel anesteziyle yapılmasını daha uygun gördüğü durumlarda tercih edilmektedir.

Etiketler

İmplant başarısızlıkİmplant korkusuİmplant başarılı mıdırİmplant sonrası ağrılarİmplantın olmamasıİmplant çeşitleriİmplant kontrolüİmplant riskiİmplant başarısızlığıİmplant operasyonu sonrasıİmplant uygulamasıİmplant şartlarıİmplant ne zaman yapılırİmplant yapılırken anesteziİmplant nasıl yapılırİmplant ne kadar sürerİmplant işlem süresiİmplant dişİmplant diş ömrüİmplant dişlerin ömrüİmplant diş tedavisiİmplant diş nedir?İmplant diş nasıl uygulanmaktadır?İmplant diş uygulaması nasıl yapılırİmplant dişler hakkındaİmplant diş nasıl yapılıyorİmplant dişin yerleştirilmesi ne kadar sürerİmplant diş nasıl hissettirirİmplant diş takılan hasta nasıl hissederİmplant diş tedavisini kim yaparİmplant dişin ağızdaki hissiİmplant dişlerİmplant

Yazar Hakkında

Dt. Sevgin Şen

Dt. Sevgin Şen

Dt. Sevgin ŞEN, 2009-2014 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

Gülüş Tasarımı konsepti ile diş hekimliğinde estetik ve kozmetik tedaviler üzerine yoğunlaşmış, özellikle “Seramik ve Kompozit Laminate Veneer” konusunda kendisini geliştirmektedir. Bursa Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yer alan kliniğinde hizmet veren Dt. Sevgin ŞEN, sağlıklı, estetik ve fonksiyonel ağız ve diş tedavileri uygulamaktadır. Dijital diş hekimliği ve dijital gülüş tasarımı ile İmplantoloji ve cerrahi diş tedavisi hizmetleri de sunmaktadır.

Dt. Sevgin ŞEN, İlgi alanlarına yönelik “Uygulamalı Temel İmplantoloji, All on 4 Konsepti, İleri İmplantoloji Teknikleri, Nobel Biocare Sempozyumu, İmplantolojide Modern Yollar” ve “Facial Aesthetics, Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Teknikleri, GC Kompozit Lamina Teknikleri, Modern Ways Of Restoration Materials” konulu kurs ve sertifika programlarına katılmıştır.

2

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır