GEÇ KONUŞMA

Uzm. Dr. Orhan Cura
Uzm. Dr. Orhan Cura
15 Haziran 2017130 görüntülenme
Randevu Al
GEÇ KONUŞMA

ÇOCUKLARDA GEÇ KONUŞMA

Çocuklar genelde 6. aydan itibaren bazı heceler çıkartmaya başlar. 12. aydan itibaren bu heceleri kelime haline dönüştürür. 18. aydan itibaren bilinçli olarak kelimeleri dile getirir ve iki sözcüklü cümleler kurabilir, erkekler içinse 2 yaş beklenebilir.Ama 2 yaşını geçen çocuk ,anne gel,mama ver , gibi iki kelimeden oluşan cümleleri artık kurabilmelidir.Zeka özürü,işitme sorunu gibi sorunlar zaten özel bir tedavi gerektirirler.Bizim kolaylıkla çözebileceğimiz ailelerin hatası sebebiyle televizyon bağımlısı yapılan çocuklardır.elevizyona bağımlı olan çocuklar dış dünyadan koparak insanlardan soyutlanır. Özellikle 0–3 yaş arası çocukların televizyon karşısında fazla zaman geçirip bağımlı olması halinde çocuk tepkisiz, insanlardan ve nesnelerden uzaklaşmaya başlar. Ayrıca duygusal ve sosyal gelişiminde gerileme görülür.

 

Çevreden yoksun bir ortamda büyüyen çocuk kelime dağarcığını geliştiremez. Sonuçta çocuğun konuşması ve dil düzeyi daha düşük olur..Bu durumda öncelikle televizyon,cep telefonu,laptop çocuk uyanıkken asla açık bırakılmamalıdır.Çocuk bakmıyor ki biz haberler seyrediyoruz diyerek kendimizi de kandırmayalım.İri resimli kitaplar alıp,hikayeler okuyup,çocuğumuzun gözüne bakarak onunla faaliyetler yapmalıyız.Bazen B12 vitamin eksikliği ,demir eksikliği varlığı tespit edebiliyoruz,bu durumda takviye vermemizde algıyı kuvvetlendiriyor.Gereğinde oyun grupları,kreşe erken başlama öneririz.Yaşıtları konuşurken çocuğun konuşamaması ciddi sosyal ve psikolojik sorunları beraberinde getirir.Bu nedenle iki yaşı geçti ise vakit kaybetmeden hekime müracaat edilmelidir.

Etiketler

Geç konuşmaAteş yükselmesiAteş ölçmeAtes neyle olculurAteş ölçer nedirAtes ve tedavisiAteşin evreleriAteşin tedavisiAteşin yan etkileriAterosklerozAteşsiz sinüzitAteş ve su sonikiAtelektatik nedirAteşim var üşüyorumAteş mide bulantısı halsizlik eklem ağrısıAteş mide bulantısı halsizlikAteşlenmeAteş hissiAteş düşürücüAteş yüksekliğiAteş nöbetiAteş basmaAteşli hastalıkAteş dürücüGeç konuşma nedeniGeç konuşma durumunda nasıl yaklaşmalı

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Orhan Cura

Uzm. Dr. Orhan Cura

Uzm. Dr. Orhan Sevinç CURA 1967 yılında Yalova'da doğdu.Lisans öncesi eğitimini Yalova Lisesi'nde tamamladıktaktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır