Doktorsitesi.com

Gebelikte tetanoz aşısı ve yenidoğan tetanozu

Op. Dr. Korkut Arslan
Op. Dr. Korkut Arslan
23 Şubat 20101335 görüntülenme
Randevu Al
Gebelikte tetanoz aşısı ve yenidoğan tetanozu

GEBELİKTE TETANOZ AŞISI VE YENİDOĞAN TETANOZU

  Tetanoz aşısı zorunlu aşılardan olup eğer çocukluk döneminizde aşılarınız tam yapıldı ise on yolda bir rapel doz dediğimiz tek doz aşınızı yaptırmanız yeterlidir.

  Eğer çocukluk döneminizde ki aşılarınızın tam olup olmadığından emin değilseniz erişkin döneminizde birer ay ara ile iki doz ve bir yıl sonrada üçüncü doz aşılama sizin için yeterli olacaktır, ancak on yılda bir tek doz rapel aşınızı unutmamanız gerekir.

GEBELERDE AŞILAMA

  Gebelik döneminizde kontrolleriniz sırasında doktorunuz sormayı unutsa bile siz kesinlikle unutmayıp ve doktorunuza tetanoz aşılarınızın ne durumda olduğu ile ilgili bilgi verin.

  Eğer aşılarınız tam değil ise doğumdan önceki 60 ve 20. günlerde aşılanarak bebeğinizi korumuş olursunuz.

YENİ DOĞAN BEBEKTE TETANOZ

  Eğer erişkin dönemdeki bağışıklığınız tam değil ise ve siz bunu gebeliğiniz süresince fark etmeyip gebeliğiniz esnasında aşılanmazsanız işiniz şansa kalmış demektir. Çünkü doğum esnasında bebeğinizin kordonu steril olmayan aletler ile kesilirse ve bebeğiniz enfekte olursa eğer yeni doğan tetanozu kaçınılmaz olur. Ancak sadece bu yöntemlerle değil aynı zamanda maalesef halen ülkemizde uygulanan toprakla kundaklamada tetanoz için oldukça risklidir.

YENİ DOĞAN BEBEKTE TETANOZ NASIL ANLAŞILIR

  Genellikle bebeğinizde emmek istememe, huzursuzluk, zayıflık olur. Sonradan kasılmalar başlar. Bu noktada ölüm oldukça yüksektir (%90).

 

Etiketler

Yenidoğan tetanozu

Yazar Hakkında

Op. Dr. Korkut Arslan

Op. Dr. Korkut Arslan

Op. Dr. Korkut ARSLAN, lisans öncesi öğrenimini 1992 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde bitrmiştir. Ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi esnasında Köln Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniğinde ve Wayne State Üniversitesi - ( Detroit, MI, USA) Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde çalışmalar yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.