Gamze nasıl oluşur?

Gamze nasıl oluşur?

Gamze isim olarak “melek dokunuşu” “şans” gibi anlamlara gelmektedir. Gamze güzelliği simgeler, Gamze’li kişiler bebek yüzlü, neşeli ve Sevimli olarak adlandırılır. 

Gamze nasıl oluşur?

Aslında genetik bir problemdir çoğunlukla iki taraflı görülür nadiren tek taraflı olur, Anne karnında yüz kaslarından “zygomaticus” kasındaki kısa gelişmeye bağlı olur. Kas dokusu kısa geliştiği için  cilt ve cilt altı bölgeye yapışır ve gülümseme ile Gamze ortaya çıkar. Doğumdan itibaren görülür, özellikle küçük çocuklar güldüklerinde gamzeleri ile çok sevimli hal alır. 

Gamzeler her zaman güzellik, mutluluk ve sevimlilik  ölçütü olarak görülür. 

Yüzde iki yanakta oluşabildiği gibi çenede de oluşabilir, Vücudun diğer yapılarında da görülebilir. 

Anatomik olarak oluşan bir kusur bu sayede insanın gülümsemesine güzellik ve çekicilik katmaktadır. 

Gamze için bir diğer önemli gerçek ise genetik olarak aktarılmasıdır annede babada birinde olması durumunda çocuğuna geçme ihtimali %25 iken, Her ikisinde var ise çocuğuna geçme ihtimali %50 %100 arasında değişmektedir.  

“Gülünce yanaklarında güller açar” deyiminin tam karşılığı olan “Gamzeler” İçin bir çok şarkı türkü şiir söylenmiştir, genetik bir problemin herkes tarafından güzellik olarak algılanması, sahiplerine sevimlilik ve Çekicilik katması oldukça ilginçtir. 

Gamzeler kadınlarda ve erkeklerde eşit oranda görülür, yaşla beraber bir kısmı kaybolabilir. 
Gamzeler sonradan oluşmaz ancak, Yüzdeki mimik çizgilerine denk gelen Gamzeler daha sonradan belirgin hale gelebilir, Gamze’li insanların fazla kilo almasıyla Gamze kaybolabilir ya da zayıfladıktan sonra Gamzeler belirgin hale gelebilir.

Sonradan Gamze sahibi olmak isteyenler ancak estetik operasyonla gamze sahibi olabilir. 

Gamze’li insanların şanslı olduğuna inanılır ancak sonradan Gamze yaptırmak bu şansı beraberinde getirir mi bilinmez :))

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım

Doç. Dr. Yavuz Selim YILDIRIM, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2005 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasına ise, 2005 yılında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlamış ve 2010 yılında Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları uzmanı olmuştur.

2010 - 2012 Yılları arasında Mecburi hizmetini Elbistan Devlet Hastanesi'nde tamamlamış 2012 - 2017 yılları arasında Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde ''Yardımcı Doçent Doktor'' 2017 ise, ''Doçent Doktor'' unvanlarını alarak hasta kabulü yapmıştır.

Doç. Dr. Yavuz Selim YILDIRIM, mesleki çalışmalarına, İstanbul'da bulunan Hisar Intercontinental Hospital'de devam etmektedir.

 

Etiketler
Gamze estetiği operasyonu
Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım
Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube