Fitoterapi- bitkisel tedavi

Fitoterapi- bitkisel tedavi

Fitoterapi, insanlık tarihi kadar eski bir bilimdir. Bitkisel kökenli ilaçların tedavide kullanılmasını amaçlayan bilim dalıdır. Bazı bitkilerin tamamının bazılarının ise belli kısımlarının kullanılarak hazırlanan doğal kürlerle hastalıkları tedavi etmeyi ve oluşmadan önce engellemeyi amaçlar.

Farmakognozi (Bitki Bilimi) ve Fitoterapi (Bitkisel Tedavi), öğrenimi, tanı, klinik ve tedavisi belli bir bilimsel etik ve disiplin gerektirmektedir. Çok iyi bilinen bir adaçayının bile 80 değişik çeşidi doğada yetişmektedir. Uzman kişiler bile zaman zaman bitkiyi çıplak gözle baktığında bitkinin toksik olup olmadığını ayırt edememekte ve laboratuar ortamında tanımlamaktadırlar.

Fitoterapi hangi rahatsızlıklarda kullanılmaktadır?

* Atardamar ve toplardamar kan dolaşımı bozukluğu

* Kalp hastalıkları, tansiyon problemleri

* Şeker hastalığı (Diyabet)

* Mide ve bağırsak rahatsızlıkları

* Solunum yolları hastalıkları, Astım

* Migren, diğer baş ağrıları

* Alerji, Cilt hastalıkları

* Romatizma, Osteoporoz

* Depresyon, Panik atakları, Sinir hastalıkları

* Uykusuzluk, değişik kriz dönemi problemleri

* Aşırı kilo (obesite), Kilo alamama

* Kadın hastalıkları, Menstrual düzensizlik

* Kadınlarda buhran dönemi, Menopoza giriş zorlukları

* Tiroid bezi hastalıkları

* Kemoterapi sonrası tedavi

* Böbrek ve idrar yolları hastalıkları Vb.

* Üşütmeye yönelik hastalıklar, Grip (Üst Solunum Yolları Enfeksiyonları –ÜSYE)

YASAL UYARI: Bu sayfanın içerikleri ziyaretçilerini bilgilendirme amaçlı kurulmuş olup, sağlıkla ilgili konularda tıbbi teşhis, tedavi ve reçete bilgisi taşımaz. Sayfa sağlıkla ilgili yer verdiği tüm konularda öncelikle en doğru bilginin hastayı muayene eden doktorundan öğrenebileceğini savunur. Sayfada konu olarak geçen tüm yöntemler kamuoyuna bilgi vermek amaçlı paylaşılmış olup, bu bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılmasından doğabilecek mağduriyetlerden bu sayfa sorumlu tutulamaz. Paylaşılan bilgilerin ilgilisi tarafından kullanılması Dr. Yunus Keser YILMAZ ile hasta - doktor ilişkisini doğurmaz. Tüm sayfa ziyaretçileri yasal uyarıyı kabul etmiş sayılır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz

Yrd. Doç. Dr. Yunus Keser YILMAZ, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp eğitimini tamamlayarak Tıp doktoru ünvanını aldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde uzmanlığını tamamladı. Ağrı Devlet Hastanesinde hastalarınagizmet verdi. Hastane yöneticisi olarak hizmet yaptı. Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim dalı kurucu başkanı ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Özel hastanelerde uzmanlık alanları ile ilgili hastalarına hizmet sunmuştur. Tamamlayıcı Tıp alanında çalışmalarına devam eden Yrd. Doç. Dr Yunus Keser YILMAZ Akupunktur, Kupa Hacamat, Ozon terapi, Fitoterapi, Homeopati, Proloterapi, Mezoterapi ve Sülük tedavisi eğitimlerini Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde tamamladı. Ulusal ve uluslararası dergilerde 100’ün üzerinde yayınlanmış ...

Etiketler
Bitkisel tedavi
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Dr. Öğr. Üyesi Yunus Keser Yılmaz
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube