Doktorsitesi.com

FİLLOİDES TÜMÖRLER

Prof. Dr. Bülent Çitgez
Prof. Dr. Bülent Çitgez
13 Mart 2018214 görüntülenme
Randevu Al
FİLLOİDES TÜMÖRLER

Filloides tümörler memenin nadir görülen fibroepitelyal lezyonlardır. Her yaşta görülebilirler fakat sıklıkla35-55 yaş aralığında sık görülürler. Tüm meme tümörlerinin %1’inden azını oluştururlar. Benign, borderline ve malign filloides olarak üç gruba ayrılır ve bunun %25’ini kötü bir gidişat gösteren malign grup oluşturur. Klinik olarak memede benign bir kitle şeklinde belirirler ve genellikle hızlı büyürler.

Bazı hastalarda lezyon çok uzun yıllar sonra ani büyüme şeklinde klinik bulgu verebilir. Filloides tümörler, fibroadenomlardan histolojik olarak, genellikle, stromal selülaritenin ve mitotik aktivitenin artmasıyla ayırt edilebilir.

Filloides tümörlerinin derecesi ne olursa olsun primer tedavisinde cerrahi girişim esastır. Lokal eksizyon, genişletilmiş lokal eksizyon veya mastektomi yapılabilir. Doğru cerrahinin planlanması için de preoperatif tanı çok önemlidir. Bu tümörlerde, kitlenin büyüklüğü arttıkça malignite riski de artmaktadır

Etiketler

Fillodies tümörlerFillodies tümörler hakkında

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Bülent Çitgez

Prof. Dr. Bülent Çitgez

Doç. Dr. Bülent ÇİTGEZ, Tıp eğitimine 1994 yılında İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesine başladı ve 2000 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını almıştır. İhtisasına ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nde 2002 yılında 2.Genel Cerrahi Kliniği’nde (Meme-Endokrin Kliniği) başlamış ve ihtisası süresince meme ve tiroid hastalıkları konusunda çalışmalarda bulunmuştur. 2009 yılında Uzman doktor olarak Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nde çalışmıştır, aynı yıl akademik çalışmalarının devamı için tekrar Şişli Hamidiye Etfal EAH dönmüştür. 2016 yılında Doçentlik unvanını almıştır. Doç.Dr. Bülent ÇİTGEZ, Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğtim ve Araştırma Hastanesi'nde özellikle Meme ve Endokrin cerrahisi üzerine mesleki çalışmalarına devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır