Doktorsitesi.com

Erken Tanı Önemi: Meme Kanseri

Prof. Dr. Bülent Çitgez
Prof. Dr. Bülent Çitgez
9 Ocak 201885 görüntülenme
Randevu Al
Erken Tanı Önemi: Meme Kanseri

Meme içindeki doku hücrelerinin mutasyona uğrayarak kontrolsüz bir biçimde çoğalması, vücuda zararlı bir hale dönüşmesi sonucu oluşan kanser türüne meme kanseri denmektedir. Vücuttaki hücrelerin büyümesini ve çoğalmasını kontrol eden genlerin, genetik ya da çevresel faktörler nedeniyle bozulması sonucu oluşan bu anormal çoğalma ve bozulma tümörleri oluşturur. Eğer bu tümörler aşırı büyüme ve vücudun diğer bölgelerine de yayılma eğilimi gösterirlerse bunlara kötü huylu tümör adı verilmektedir. Erken tanının çok önemli olduğu bu kanser türü kadınların yaklaşık %10'unda görülmektedir.

Erken evrede tanı konulan meme kanserlerinin, daha az zararla tedavi edilebilmesi mümkün olmaktadır. Bu nedenle kişinin risk faktörlerine göre, belirli aralıklarla ve uygun tekniklerle gerekli tetkikler yapılarak olası hastalığın erken fark edilmesi sağlanabilir. Kadınlara göre daha az oranda olsa da bu hastalık erkeklerde de görülebilmektedir.

Etiketler

Meme kanseri tedavisiMeme kanseri hakkındaMeme kanseri

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Bülent Çitgez

Prof. Dr. Bülent Çitgez

Doç. Dr. Bülent ÇİTGEZ, Tıp eğitimine 1994 yılında İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesine başladı ve 2000 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını almıştır. İhtisasına ise Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nde 2002 yılında 2.Genel Cerrahi Kliniği’nde (Meme-Endokrin Kliniği) başlamış ve ihtisası süresince meme ve tiroid hastalıkları konusunda çalışmalarda bulunmuştur. 2009 yılında Uzman doktor olarak Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nde çalışmıştır, aynı yıl akademik çalışmalarının devamı için tekrar Şişli Hamidiye Etfal EAH dönmüştür. 2016 yılında Doçentlik unvanını almıştır. Doç.Dr. Bülent ÇİTGEZ, Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğtim ve Araştırma Hastanesi'nde özellikle Meme ve Endokrin cerrahisi üzerine mesleki çalışmalarına devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır