EREKTİL DİSFONKSİYON (SERTLEŞME PROBLEMİ)

Doç. Dr. Özkan Onuk
Doç. Dr. Özkan Onuk
21 Mayıs 2021156 görüntülenme
Randevu Al
EREKTİL DİSFONKSİYON (SERTLEŞME PROBLEMİ)

Normal sertleşme fonksiyonu fizyolojik, hormonal, nörolojik, vasküler ve kavernozal fonksiyonların bir eşgüdüm içinde işleyişiyle oluşur. Bu multidisipliner işleyişin herhangi bir veya birkaç komponentindeki aksaklık veya bozulma iktidarsızlığa yol açacaktır. Serleşme problemi tedavi edilebilir bir hastalıktır. Sertleşme probleminin günümüzde birçok tedavisi yapılabilmektedir. Bunların arasında ilaç tedavileri, ESWT (ultrasonik şok dalgaları ile rejenerasyon yapılması), PRP, kök hücre tedavileri, penise enjekte edilen bazı ilaçlar (papaverin, alprostadil) ve halk arasında mutluluk çubuğu diye adlandırılan penil protez takılması operasyonlarıdır. Penil protezlerin tek parçalı, iki parçalı ve üç parçalı çeşitleri olup hasta uyumuna göre hangisinin uygulanacağına hasta hekimle konuşarak karar vermelidir. Protezler dışarıdan görülmeyecek şekilde penisin sertleşici cisimlerine yerleştirilen özel materyallerdir. Penis protezi ameliyatı sonrasında herhangi bir his azalması ve artması olmamakta ve meni çıkışına bir engel teşkil etmemektedir. Tek parçalı protezler kendi kendine bükülebilir ve devamlı olarak ereksiyon halindedir. Ancak son teknoloji ürünü olan 3 parçalı protezler hastanın kendi eliyle (testisin yanına yerleştirilen) pompaya basması sonucu hızlıca ereksiyon haline getirilir ve ilişki sonlanınca tekrar eski haline getirilebilir.

Etiketler

Sertleşme problemiErektil disfonksiyonpenil protezler

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Özkan Onuk

Doç. Dr. Özkan Onuk

Doç. Dr. Özkan Onuk, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak 2011 yılında Üroloji Uzmanı olmuştur. Ardından doçentlik ünvanını Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde çalıştığı dönemde almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır