Enfeksiyonlardan korunma yolları !

Enfeksiyonlardan korunma yolları !

Yüzme havuzlarını kullanırken nelere dikkat edelim? ???

İşte belli başlı uymamız gereken kurallar:

- İshalli iken suya girmeyin (diğer insanların sağlığı açısından)

- Havuza girmeden önce tuvalete gidin

- Suya girmeden önce 1 dakika boyunca duş alın,

- Başlık takarak yüzün

- Suya çiş/ kaka yapmayın (lütfennn?)

- Her saat başı çocuklarınızı tuvalete götürün

- Diğer yüzen kişileri, çocuk anne-babalarını bilgilendirin, kloramini anlatın

- Havuzda keskin bir kimyasal koku varsa görevlilere bildirin.

- Suya girmeden önce klor düzeyi ve pH düzeyini kontrol edin: Havuzda klor düzeyi 1-3 mg/L veya ppm; pH ise 7.2-7.8 arasında olmalıdır!!!

- Ve benden size bir öneri daha: Üye olduğunuz yüzme havuzu, üyelerine sağlıklı olduğuna dair (cilt hastalıkları vs yönünden) doktor raporu getirmeyi zorunlu kılan bir kurum olsun lütfen ???

Biliyor muydunuz???

Eğer yüzme havuzunuz buram buram keskin kimyasal kokuyorsa, gözleriniz ve akciğerleriniz tahriş olduysa, bu, havuzun temiz değil, tam tersine kirli olduğunu gösterir! 

Temiz sudaki klor keskin kimyasal kokmaz. Ancak havuzda yüzen kişinin bedeninden çıkan idrar, dışkı, tükrük, ölü deri hücreleriyle birleşirse; serbest klor kloramine dönüşür. Bu kloramin, içme suyuna katılan kloraminden farklıdır. Gaza dönüşebilir ve havaya karışır.

Üstelik serbest klor olmayacağı için havuzdaki mikroplar da öldürülemez.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. F. Nurhayat Saydam

Prof. Dr. Nurhayat Saydam, 1 Ocak 1969 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1992 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2003 yılında Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı olmuştur. 1993 - 1994 Yılları arasında Ankara Merkez Sağlık Ocağı'nda, 1994 - 1998 yılları arasında Ankara Yenice Sağlık Ocağı'nda, 1998 - 2003 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 2004 - 2005 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Siteler Semt Polikliniği'nde, 2005 - 2010 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2010 - 2012 yılları arasında Ankara Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 2012 - 2016 yıl ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Enfeksiyonlardan korunma yolları
Prof. Dr. F. Nurhayat Saydam
Prof. Dr. F. Nurhayat Saydam
Ankara - Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube