Elektroterapi ile zayıflama

Elektroterapi ile zayıflama

Elektroterapi nedir?
Elektroterapi, sarkık ve güçsüz kasların toparlanmasını, cilt ve cilt altı dolaşımını arttırarak cildin kalitesinin artmasını, uygulanan bölgenin sıkılaşmasını sağlar. Vücudunuzda yağ dokusunun biriktiği yerlere,  pasif jimnastik yaptırarak ve lenfatik dolaşımı hızlandırarak incelmesini sağlayan bir yöntemdir. Bu teknik, vücuda yerleştirilen elektrotlarla doğru akım kullanılarak uygulanır.

Elektroterapi nasıl etki sağlar?
Elektroterapi bölgesel zayıflamayı, sarkık ve güçsüz kasların toparlanmasını, cilt ve cilt altı dolaşımını arttırarak cildin kalitesinin artmasını, uygulanan bölgenin sıkılaşmasını sağlar. Elektroterapi uygulamaları ile yağ yakımı hızlanır, kilo verme kolaylaşır. Vücudunuzda yağ dokusunun biriktiği yerlere, pasif jimnastik yaptırarak incelmesini sağlayan bir yöntemdir. Bu teknik, vücuda yerleştirilen elektrotlarla doğru akım kullanılarak uygulanır.

Elektroterapi ( pasif jimnastik ) vücudun kas noktalarına elektrotlarla bağlanan kesintili akım veren masaj özelliği olan, kasların çalışmasını, güçlenmesini, artık maddelerin temizlenmesini sağlayan pasif jimnastik aletidir.  Kan dolaşımını hızlandırır, metabolizmayı düzene sokar, uyarıcı etkisi vardır.

Elektroterapi cihazında kullanılan, farklı etkilere sahip 6 program bulunmaktadır. her biri cilt altı dokularda farklı etkiye sahiplerdir. 8 çıkışlı 16 elektrottan oluşmaktadır.

Elektroterapi yönteminin başarıyla uygulandığı durumlar nelerdir?
- Bölgesel yağlanmada yağ yıkımı ( lipolitik etki ),
- Cilt sarkmasında toparlanma ( sıkılaşma ),
- Vücut yağ oranının azaltılması,
- Yağ birikimlerinin azaltılması,
- Gevşekliğin giderilmesi,
- Vücudun şekillendirilmesi,
- Birikmiş sıvıların azaltılması ve drenajı,
- Dolaşım bozukluğu bulgularının azaltılması,
- Kas spazmlarının giderilmesi,

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Eser Aydoğdu

Op. Dr. Eser AYDOĞDU, Samsun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Gaziantep’te tamamlamıştır. Ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisas eğitimini de tamamlamış ve uzmanlığını almıştır. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde El Cerrahisi ve Onkolojik Plastik Cerrahi eğitimleri de almıştır. 2 yıl boyunca Yalova Devlet Hastanesi’nde görev yapmış ve ardından özel bir estetik cerrahi kliniğinde çalışmalarına başlamıştır. Daha sonra New Jersey’de Dr. Gregory Pistone’nin yanında saç ekimi eğitimi almış, Philadelphia’da Pennsylvania Üniversitesi’nde yüz cerrahisi ve meme cerrahisi biriminde klinik observer olarak bulunmuştur. Amerika’daki eğitimini tamamlamasının ardından Metropo ...

Etiketler
Zayıflama yöntemleri
Op. Dr. Eser Aydoğdu
Op. Dr. Eser Aydoğdu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube