Eklem Kireçlenmeleri ve PRP

Doç. Dr. Erkam Kömürcü
Doç. Dr. Erkam Kömürcü
21 Şubat 2017553 görüntülenme
Randevu Al
Eklem Kireçlenmeleri ve PRP

 “Trombositten Zengin Plazma anlamına gelen PRP tedavisi, özellikle son birkaç yılda giderek artan bir şekilde çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmış yeni bir yöntemdir. Başlangıçta daha çok kozmetik ve anti-aging amaçlı kullanılmış olsa da son dönemlerde özellikle kas iskelet sistemi hastalıklarında sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Bu yöntemde ilaç hastanın kendi kanından hazırlanmaktadır. Yani doğal bir tedavi yöntemidir. Hastadan damar yolu ile yaklaşık 10-20 cc kadar kan, pıhtılaşma önleyici ilaç içeren tüplere alınıp gerekli işlemlerden geçirilerek, üstte kalan Trombositten Zengin Plazma sıvısı enjektöre çekilir. Son olarak plazmaya trombositleri aktive edecek ilaç (kalsiyum klorür) eklenir  ve bekletilmeden uygun teknikle istenilen bölgeye uygulanır. Enjeksiyondan sonra birkaç hafta içinde iyleşme süreci tedricen başlar ve  3 ay ile 12 ay arasında devam eder. Ağrı yavaş yavaş azalır ve aylar içinde geçer. PRP uyguladığımız hastalarımızdan son derece iyi sonuçlar almaktayız.

Bu sonuçlar PRP tedavisinin, yaşlanan toplum ile birlikte çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen diz kireçlenmelerinin tedavisinde, geleneksel yöntemlere güçlü bir alternatif olduğunu göstermektedir

 

 

Etiketler

Prp tedavisiKalçada ağrıDiz ekleminde kireçlenmeDizde ağrıKalça eklemi

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Erkam Kömürcü

Doç. Dr. Erkam Kömürcü

Doç.Dr. Erkam KÖMÜRCÜ, 1979 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Ankara’ da tamamladıktan sonra 1996 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 2002 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2008 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır