Dolgular nerelerde kullanılır, kalıcılıkları nedir?

Dolgular nerelerde kullanılır, kalıcılıkları nedir?

Cilt dolguları, kullanım amaçları, içerikleri, özellikleri ve yoğunluklarına göre vücudun farklı bölgelerine kullanılırlar.

Yüzde; gülme çizgileri (Nazolabial kıvrımlar), dudak-çene çukurları (Mentolabial /Marionnette çukurları), gözaltı  ve etrafındaki çukur ve çökükler, şakak çukurları, yanak çukurları, alın çizgileri, çene çizgileri, dudak üstü ve etrafındaki kırışıklar, boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıkları gidermek, ayrıca, elmacık kemiğini belirginleştirmek, burna ait küçük, şekil bozukluklarını düzeltmek, çene ve yüz ovalini düzenlemek amaçlarıyla kullanılır.

Vücutta; Meme büyütme, dolgunlaştırma, dikleştirme, yeniden şekillendirme, Kalça büyütme, kaldırma ve yeniden şekillendirme, kadında genital bölgede özellikle büyük dudakları dolgunlaştırılma, şekil bozukluklarını düzeltilme, El ve Ayaklarda yaşlanmaya bağlı volüm kayıplarını giderme amaçlarıyla kullanılır. Ayrıca, yara ya da aşı izlerine ait çukurlukları düzeltmek amacıyla da kullanılabilmektedir.

Uygulama öncesinde, bölge temizlenir, topikal anestezik kremler uygulanır. Acısız, kanamasız ve hasta tarafından kolay tölere edilebilen bir uygulamadır. İşlem sonrasında nadiren minik morluklar olabilse de kapatıcılarla rahatlıkla kapatılabilir ve çok kısa sürede yok olurlar. Dolgu uygulamaları hemen sonuç verir ve hasta aradaki farkı rahatlıkla görür, bu nedenle çok yüz güldürücüdür.

Dolguların kalıcılıkları, yoğunluk ve içeriklerinden dolayı farklılıklar gösterir. Ancak bir genelleme yapacak olursak 3-4 aydan 3-4 yıla kadar varlığını koruyabilen dolgular mevcuttur. Öte yandan, bilinmelidir ki; vücudun farklı bölgeleri için kullanılabilecek dolguların özellikleri de farklıdır. Her dolgu, vücudun her yerinde kullanılamaz.

Dolgu uygulaması için başvuran, özellikle ilk uygulamaları olan hastaların en sık sorduğu sorulardan biri de ne kadar dolgu gideceği ve ne kadar ödeyeceğidir. Hasta, doğal olarak kendisine uygulanacak dolgu hakkındaki her şeyi bilmek ister, bunun içinde ne kadar dolgu gideceği ve uygulamanın maliyeti de hastanın merak ettiği konulardan biridir.

Maliyeti belirleyen en önemli faktör kullanılan dolgunun miktarıdır. Yaygın olarak dolgular 1ml lik enjektörler içinde kutulanır ve satılırlar. Çoğu zaman bu miktar, belirli bir bölgenin düzeltilmesi için yeterli olmakla birlikte, bazen çok derin ya da geniş çukurlar olduğunda ya da birden fazla bölgede dolgu ihtiyacı olduğunda bu miktar her yeri düzeltmek için yeterli olmayacaktır. Ayrıca her insanın doku dolgunluğu ve yoğunluğu aynı değildir. Daha dolgun ve yoğun dokular daha az miktar dolgu ile düzelebilirken, daha gevşek ve az yoğun dokular daha fazla dolgu gerektirir. Böyle durumlarda, doktorunuz kabaca gidebilecek dolgu miktarını söyleyebilse de bunu kati olarak ön görebilmesi mümkün olmayabilir. Unutmayınız ki; size söylenen dolgu ücreti, aslında 1ml lik bir kutu dolgunun uygulama ücretidir. Bu da; daha fazla dolgu kullanılması halinde daha fazla ödeyeceksiniz demektir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Özgür Leylek

Etiketler
Dolgu ne şekilde kullanılır?
Op. Dr. Özgür Leylek
Op. Dr. Özgür Leylek
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube