Doğru diş fırçalama nasıl yapılır?

Dr. Dt. Emrah İyisoy
Dr. Dt. Emrah İyisoy
7 Mayıs 20141124 görüntülenme
Randevu Al
Doğru diş fırçalama nasıl yapılır?

Diş fırçalamadan önce diş macunu tüketimi hakkında ufak bir bilgi vermek isterim...

Yıllık diş macunu tüketimi miktarı ülkelere göre değişmektedir. Ülkemizde ortalama 200 gram(bir büyük tüp) 

İngilterede; 600 gram, A.B.D'de 550 gram, İtalya'da 480 gramdır,

Bu veriler ışığında ağız bakımı konusunda daha yolun başında olduğumuz ortaya çıkmaktadır. Diş fırçalama alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması çok önemlidir. Anne ve Babalara bu konuda çok iş düşmektedir.

Kişi başına düşen diş fırçası gelişmiş ülkelerde 4-6 arasında iken, bizde bu rakam 0.94 tür.

Diş fırçalamada en çok görülen yanlışlardan birisi, sert fırçalama, eksik fırçalamadır. Genel olarak doğru fırçalama yöntemi her iki çene içinde dişetinden dişe doğru dairesel hareketlerle,kuvvet uygulamadan yapilan fırçalamadır. Aksi şekilde sert fırçayla, kuvvetle yapılan fırçalamalar yarar yerine zarar vermektedir. Dişetlerinin çekilmesine, çekilmeye bağlı ortaya çıkan kök yüzeylerinde hassasiyetlere neden olmaktadır.

Akşam yatmadan önce dişlerin fırçalanması uyku süresince artan asit salgısının zararlı etkilerini ortadan kaldıracaktır. Özellikle diş fırçalama yetisi kazanmamış bebeklerde uykudan önce dişlerin silinmesi, biberonla uyutulmaması dikkat edilmesi gereken konuların başında gelir.

 

Etiketler

Çocuklarda diş bakımıBebeklerde diş bakımıAğız ve diş bakımı nasıl olmalıDiş fırçalamada doğru uygulama nasıldırDiş fırçalamada yapılan yanlışlar

Yazar Hakkında

Dr. Dt. Emrah İyisoy

Dr. Dt. Emrah İyisoy

Dt. Emrah İYİSOY, 1969 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başlamış olduğu lisans eğitimini 1996 yılında tamamlamış ve Diş Hekimi unvanı almıştır. Mezuniyetinin ardından Özel Balıklı Rum Hastanesi ve Özel Güneş Hastanelerinin Diş Kliniklerinin kurulmasında aktif görev almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır