Doğal dişlerden farksız görünüm implant ile mümkün

Doğal dişlerden farksız görünüm implant ile mümkün

Doğal dişlere en yakın alternatif olan implant, kemik içine yerleştirilen vida yardımıyla yapay diş takılması şeklinde uygulanıyor. Tekli veya çoklu diş kayıplarına sağlıklı çözümler sunan implantlar ağızdaki eksik dişlerin görevini üstlenirken çene kemiğinin de erimesini engelliyor. Hastada implant cerrahisini engelleyecek bir durum yoksa ergenlik dönemini geçirmiş her hastaya implant tedavisi uygulanabilir. Çiğneme ve konuşma esnasındaki rahat kullanımıyla tercih edilen implantlar diş eksikliğinden muzdarip hastaların yardımına koşuyor.

Implant nedir, nasıl uygulanır?

Kemik içine yapay diş için açılan yuvaya vida takılmasıyla yapılan implant işleminde ilk olarak dişlerin bu uygulamaya uygun olup olmadığına bakılıyor. Radyolojik incelemelerden de destek alınan bu kısımdan hemen sonra anestezi uygulanarak, yapay diş implant üzerine yerleştiriliyor.  Uzun yıllar konforlu bir kullanıma imkan veren implantlar doğal dişlerden farksız görünüyor.

İmplantlar genel diş temizliği ve rutin diş muayeneleri ihmal edilmediği takdirde ömür boyu kullanılabilmektedir. Implant yaptırırken işinde uzman hekimler tercih edilmeli, sigara ve alkol gibi dişlere ve implantlara zarar verebilecek alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.

Doğal dişleri aratmayan implantlar, avantajlarıyla dikkat çekiyor

Implant ile elde edilen dişler, hem sağlıklı konuşma ve yemek yeme gibi aktiviteler konusunda hem de estetik açıdan kişiye doğal bir görünüm kazandırıyor.

Implant uygulamasında kemik içerisine yerleştirilen vida sayesinde yapay dişler, doğal dişler gibi sağlam şekilde ağızda tutunuyor. Bu sayede yemek yeme için gerekli olan çiğneme işlevi doğal dişler gibi rahatça yapılabildiği için kişiler günlük hayatlarını aksatmadan yaşayabiliyor.

Beyazlatma işlemiyle doğala en yakın beyazlık dişlere uygulanıyor

Implant ile eksik olan dişler tamamlanıyor, ardından beyazlatma işlemiyle de dişlerin mükemmel bir görünüm kazanması sağlanıyor. Implant sonrası diş beyazlatma işleminde, dişlerin yapısına ve renk derecesine de uygun olarak, en doğal şekilde görünüm elde etmek amaçlanıyor. 

Beyazlatma dediğimiz işlemde öncelikle dişlerdeki gözeneklerin temizlenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaca uygun olarak dişlere oksijenli su veya özel bir jel uygulamaktadır. Bu maddelere, yaklaşık 45 dakika boyunca lazer ışığı tutularak beyazlama işlemi gerçekleştirilmektedir. Beyazlatma oranı, kişinin diş renginin ve yapısının durumuna bağlı olarak belirlenmektedir. Dişler beyazlatılarak kişiler estetik açıdan tatmin olmakta, mutluluklarını gülüşlerine yansıtabilmektedir. Dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları günümüz estetik uygulamalarıyla kolayca giderilebilmekte, kişiler gülüşlerini öz güvenle öne çıkarabilmektedir.

İmplant ve beyazlatma gibi işlemler sonrası diş bakımı ihmal edilmemeli

Kış aylarında soğuyan havalara da bağlı olarak daha çok ihtiyaç duyulan sıcak, şekerli yiyecek ve içecekler, sıklıkla tüketilebiliyor. Özellikle sıcak ve şekerli kahve, çay gibi dişlerde renk bozuklukları ve tahribata neden olabilen içeceklerin çok dikkatli tüketilmesi gerekiyor. Ancak sıcak, şekerli yiyecek ve içecek tüketimine bağlı olarak gelişen diş sağlığı sorunlarını dikkate alarak büyük ölçüde engellemek de mümkün olabiliyor.

Sıcak, şekerli yiyecek ve içeceklerin yoğun olarak tüketilmesi söz konusuysa, diş çürükleri ve diş hassasiyetleri kaçınılmaz hale gelebilir. Özellikle de dişlerine Implant ve diş beyazlatma gibi uygulamaları yaptırmış olan kişilerin, bu konuda çok daha hassas davranmaları şart. Düzenli olarak günde 2 kez dişleri fırçalamak, şekerli ve aşırı sıcak içeceklerden uzak durmak gibi basit ama önemli hususlara dikkat ederek, diş sağlığımızı korumak mümkün olacaktır.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Çağdaş Kışlaoğlu

Etiketler
İmplant nedir
Uzm. Dr. Dt. Çağdaş Kışlaoğlu
Uzm. Dr. Dt. Çağdaş Kışlaoğlu
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube