Doktorsitesi.com

Diştaşlarımızı Ne Sıklıkla Temizletmeliyiz ?

Dr. Dt. Semih Demircioğlu
Dr. Dt. Semih Demircioğlu
9 Mart 2016526 görüntülenme
Randevu Al
Diştaşlarımızı Ne Sıklıkla Temizletmeliyiz ?

Halk arasında diştaşı olarak bilinen bir diğer adı da 'tartar' olan diş üzerindeki taşlaşmış eklentiler dişetine yakın konumlanan sarımsı beyaz renkli pürüzlü yüzeyli, sert ve hasta tarafından herhangi bir yolla uzaklaştırılamayan diş harici yapılardır. Öğün sonraları diş bakımının ardından unutulan veya gözden kaçan bölgelerde kalan yemek artıklarına tükürükteki kalsiyum iyonlarının çökelmesiyle oluşan bu diştaşları yapıları gereği pürüzlüdür ve kişide ağız kokusu, daha fazla plak birikimi, kanamalı kırmızımsı dişetleri gibi şikayetlere neden olur. İleri vakalarda dişi saran çene kemiğinde erimelere ve sağlam çürüksüz dişlerin kayıplarına kadar yol açar.

Günlük yaşamı olumsuz etkileyen bu durumdan kolayca kurtulmak günümüz teknolojisinde iğnesiz ve ağrısız 30 dakikalık seanslarla mümkün olmaktadır. Diştaşı temizliğinde dişlere ultrasonik titreşimler veren ince uçlu aletler diş yüzeyinde gezdirilmek suretiyle tartarların diş yüzeyinden uzaklaştırılması sağlanmaktadır. Şikayetler birkaç gün gibi kısa sürede kaybolmakta, hastalar rahata kavuşmaktadır. Son olarak kontrol seansında hastanın dişleri gözden geçirilip lekelerden arındırılıp parlatılmadır.

Diş taşı temizliğinin 6 aylık periyotlarla tekrarlanmasında sorun yoktur. Hasta rutin kontrollerinde eğer oluşmuşsa diş taşlarını senede iki kere rahatlıkla temizletebilir. Doktorunuza ağız bakımı işe ilgili her konuda danışmayı unutmayın.

Sağlıklı gülüşler...

Etiketler

Diş dokusuAğız kokusu sorunuAğız ve diş bakımı

Yazar Hakkında

Dr. Dt. Semih Demircioğlu

Dr. Dt. Semih Demircioğlu

Dr. Dt. Semih DEMİRCİOĞLU, Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır