Dişlerimiz ve gülümsemek!

Dişlerimiz ve gülümsemek!

Ne düşündüğünüzü saklamak için gülümseyin!

İçten bir gülümsemenin asla yalan söylemeyeceğini düşünürüz. Çünkü, gerçek bir gülümseme (psikologların duchenne gülümesemesi olarak adlandırdıkları) yanlızca dudakları hareket ettirmek değil aslında gülümsemenin gözlere ulaştığı gülümsemeye deniyor. Ama yapılan araştırmalar, insanların % 80’nin duchenne gülümsemesini taklit edebildiklerini gösteriyor.

Elbette gerçek bir gülümsemeyi taklit etmek çok kolay değil, çünkü gerçek bir gülümsemenin yüze yayılması yarım saniye kadar sürüyor. Yani süreyi ayarlayıp daha yavaş gülümseyebilirseniz  daha güvenilir, orijinal ve hatta çapkın biri olarak alıgılanıyorsunuz.

Hoşgörü için gümseyin!

Kötü bir şey yayıp yakalandığımızda neden gülümseriz? Bu mahcup gülümseme bize fayda sağlar mı? Marianne Lefrace ve Marvin Hetch tarafından yapılan bir araştırmaya göre bu sorunun cevabı evet! Kuralları çiğneyen ve sonrasında gülümseyen insanlara daha hoşgörülü davranma eğilimindeyiz. Bunun sebebi ise yanlış yapıp mahcup gülümseyen insan daha güvenilir buluyor olmamız.

Siz gülün dünya’da gülsün!

Sosyal hayatımızda çok da tanımadığımız insanlara nezaketen zamanlar oluyordur. Örneğin; bir kasiye alışverişs sırasında ya da garsona sipariş verirken. İşte bu zamanlarda, bir şey istediğimizde peşinden gülümsemek aslında sorunları daha çabuk çözüyor. Verlin Hinz Ve Judith Tomhave tarafından 1991’de yapılan araştırmada, karşınızdaki birine gülümsediğinizde karşılık verme olasılığı % 60. Ayrıca araştırmaya göre siz birine somurttuğunuzda, neredeyse kimse size somurtmuyor.

Uzun yaşam için gülümseyin!

İşte gülümsemek için başka bir sebep. Yine hayatlarında nezaketende olsa gülümsemeyi alışkanlık getirmiş insanların vücutlarında stres hormanları daha az aktif olduğu için, yaşam konforu artmakta, hücre yenilemesi daha fazla olmaktadır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Alper Süer

Dt. Alper SÜER, 1972 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1990 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 1995 yılında başarıyla tamamlayarak ''Diş Hekimi'' unvanı almıştır. Mezuniyetinin ardından Bursa ve İstanbul'da kendine ait özel muayenehanesi'nde hizmet veren Dt. Alper SÜER, mesleki çalışmalarına şu an kurucusu olduğu Dentamer Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde devam etmektedir.

2014 Yılından bu yana, özellikle 3D gülüş tasarımı üzerine çalışmalar yapmaktadır. Bu uygulamanın Türkiyedeki 2 temsilcisinden birisidir. Bu konuyla ilgili İspanya , Amerika ve Brezilyada çalışmalar yapmış ve workshoplara katılmıştır. ayrıca 2004 den beri implant ve implant üstü protezler ile uğraşmaktadır.

Etiketler
Gülümsemek
Dt. Alper Süer
Dt. Alper Süer
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube