Dişeti çekilmesi

Dişeti çekilmesi

Dişeti çekilmesi, dişetlerinin dişten uzaklaşması anlamına gelen önemli bir tıbbi sorundur. Daha fazla diş yüzeyinin ortaya çıkmasına, hatta diş köklerinin açığa çıkmasına neden olur. Zaman içinde o kadar yavaş gelişir ki ancak bir hekim farkına varana kadar hastalar, bu soruna sahip olduklarını bilmezler. Dişeti çekilmesine neden olan pek çok unsur olabilir.

En çok rastlanan neden, yavaşça dişeti yapısına yerleşen bakterili artıklardır. İlave olarak yanlış fırçalama ve diş ipi kullanımı da dişeti çekilmesine neden olabilir. Diş fırçalarken uygulanan fazla ve kontrolsüz güç, dişetini zedeleyebilir ve çekilmesini sağlayabilir. Böylelikle kökler görünür ve tehditlere açık hale gelirler. Genetik miras ve hormonal değişimler de dişeti çekilmesini tetikleyebilen riskler arasındadır.

Diş ve dişetinin uğrayacağı zararları en aza indirgeyebilmek için dişeti çekilmesinin erken teşhisi önemlidir. Kökler görünür hale gelmeye başladığında yapı giderek bozulur ve eğer tedavi edilmezse, etkilenen dişin kaybedilmesi söz konusu olabilir. Doktorunuz, sizin kişisel gereksinimlerinizi karşılayacak en doğru ve uygun tedavi yöntemlerini belirleyecektir.


 

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Barış Ünlü

Dr.Dt. Barış ÜNLÜ, 25 Şubat 1969 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak 1987 yılında Diş Hekimi unvanı almıştır. Daha sonra ise Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı'ndan almış ve 1998 yılında Ortodonti Uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına, kurucusu olduğu Özel Ortodontist Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Diş eti tedavisi
Dr. Dt. Barış Ünlü
Dr. Dt. Barış Ünlü
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube