Doktorsitesi.com

DİŞ TELLERİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?

Dr. Dt. Mevlüt Yazıcı
Dr. Dt. Mevlüt Yazıcı
13 Aralık 201792 görüntülenme
Randevu Al
DİŞ TELLERİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?

Daha güzel bir gülümseme ve ağız sağlığınız için diş teli kullanıyorsanız, kısa sürede sonuca ulaşmanız mümkündür. Ancak bu süreçte diş tellerinize ve dişlerinize bakım yapmanız da gereklidir. Eğer gerekli bakım yapılmazsa, deformasyon, ağız kokusu ve yeni çürükler gibi bazı sorunlar yaşamak kaçınılmaz olabilir. Braket ve teller, diş ipi kullanmayı zorlaştırır, sıradan bir fırça dişin tüm yüzeyine ulaşamaz. Yemek artıkları, tel ve braketlerin arasına sıkışarak çürük olasılığını arttırabilir. Böylece doğru bakım yapılmadığında çürükler ve lekelenmeler oluşması mümkündür.

Diş tellerimizin bakımı

Aslında yapılması gerekenler son derece kolay ve kısa sürelidir. Braketlerin altında ve üzerinde kullanılmak üzere geliştirilmiş açılı diş fırçaları bulunmaktadır. Bunları kullanın ve dişlerinizi nazik hareketlerle fırçalayın. Tellerin altına ulaşabilmek için dişler arası fırça kullanabilirsiniz. Bu tip fırçalar hemen her eczanede hatta çoğu markette bile satılmaktadır, ucuzdurlar. Diş ipi kullanmak her zaman önerilir ama bu özel durumda diş ipi kılavuzu (ip geçirici) kullanmak daha iyi olur. Bunlar da eczane ve marketlerde kolaylıkla bulunmaktadır.

NE YEMELİ?

Diş teli kullanıyor olsanız da istediğiniz her şeyi yiyebilirsiniz ama en azından geçici olarak “zararlı” sayılabilecek yiyeceklerden uzak durulması önerilir. Süt ve süt ürünleri tüketebilir, dilimlenmiş elma yiyebilirsiniz, balık, tahıllı ekmekler, taneli meyveler kullanmayı sürdürebilirsiniz. Fakat patlamış mısır, bütün elma, sert şekerler, buz, çekirdek, susamlı simit, kemikli etler ve yapışkan gıdalardan, hiç olmazsa teller çıkartılana kadar uzak durmakta yarar vardır.

 

Etiketler

Diş teli bakımıDiş teli kullanımıDiş teli temizliğiDiş teli tedavisiDiş ipi

Yazar Hakkında

Dr. Dt. Mevlüt Yazıcı

Dr. Dt. Mevlüt Yazıcı

Dr.Dt. Mevlüt YAZICI, lisans öğrenimini 2002-2008 yılları arasında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Daha sonra ise Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı'nda doktorasını yapmış ve Diş Protez Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır