Diş implantı ( dental implant)

Dr. Dt. Baran Karaoğlu
Dr. Dt. Baran Karaoğlu
28 Temmuz 2015565 görüntülenme
Randevu Al
Diş implantı ( dental implant)

İmplant, herhangi bir nedenle kaybedilen dişlerin yerine titanyum gövdeden , kaybedilen fonksiyon ve estetiği tekrar sağlamak adına  yapılan yapay dişlerdir.

 Lokal anestezi altında yapılan bu işlem, üst çenede en az  3 ay, alt çenede 2 aylık kemikleşme (osteointegrasyon ) dönemi tamamlandıktan sonra, ağızdan alınan protez ölçüleri ve bundan sonra gelen laboratuvar aşamaların tamamlanmasıyla son bulur.

Tüm çene diş kayıpları, tek diş eksiklikleri ve hareketli protezler, istenilen kemik kalınlığı ve yüksekliği bulunduğu taktirde implantlar üzerine adapte edilir. İmplant uygulaması ileri cerrahi beceri ve üst düzey klinik uygulama istemektedir. Kemik gelişimini tamamlamış ( ortalama 18 yaş ) tüm bireylerde istenildiği takdirde uygulanabilir. 

Herkese implant yaptırabilir mi, implantın uymaması veya vücudün Kabul etmeme gibi bir durum söz konusu olabilir mi ?

Ağız içi ve radyolojik muayne sonucunda, yeterli kemik seviyesi var ise herkese implant yapılabilir. Vücudün Kabul etmemesi implantın düşmesi gibi durumlar ancak sistemik ciddi bir hastalık durumu varsa ya da operasyon sonrası hastanın uyması gereken hususlara uymaması durumunda oluşabilir.

İmplant operasyonu sonrası ağrı oluyor mu ? Normal hayatımıza ne zaman devam edebiliriz ?

İmplant operasyonu küçük çapta bir kemik cerrahisidir, bu nedenle operasyon sonrası hafif bir ağrı olabilir. Operasyonun hemen sonrasında alınan ilaçlarla bu ağrıyı sıfıra indirmek mümkündür. Ertesi gün normal yaşantınıza devam edebilirsiniz.

İmplant operasyonu sırasında ağrı hisseder miyim ?

Ameliyat sırasında hiç ağrı hissetmezsiniz. Lokal anestezi ile implant yapılacak bölge kısa sureli olarak uyuşturulur, bu açıdan herhangi bir dolgu yada diş çekimi işleminden farkı yoktur.

İmplantları bakımı nasıl olacak ?

İmplant özel  bakım gerektirmeyen bir uygulamadır.  İmplantın üstüne gelen porselen dişi de diğer doğal dişleriniz gibi iyi bir şekilde fırçalamak ve ara yüzlerini diş ipi yada ara yüz fırçalarıyla temizlemek yeterli olacaktır. İmplant bakımını aksatmamak için 6 ay da bir diş hekiminize kontrol olarak hem implantınızın hem de diğer dişlerinizin sağlığını kontrol altında tutabilirsiniz.

 

 

Etiketler

İmplantasyonİmplant kaynaşmasıİmplantın ömrüİmplant korkusuDiş implantı nerede yaptırılırDiş implantı merkezleriDiş implant ameliyatıDiş implantı ömrüDiş implantı uygulamasıDiş implantı süresiDiş implantı nedir?avantajları nelerdir?Diş implanti nedirDiş implantı tedavisi

Yazar Hakkında

Dr. Dt. Baran Karaoğlu

Dr. Dt. Baran Karaoğlu

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır