Diş hekimliğinde lazer uygulamaları hakkında

Diş hekimliğinde lazer uygulamaları hakkında

Lazer uygulamaları 60'lı yıllardan beri tıp alanında kullanılmaktadır. Diş hekimliği kliniklerinde yaklaşık 20 yıldır çeşitli alanlarda kullanılan lazer cihazlarının bu süre içinde lazer teknolojisinin ilerlemesiyle, klinik uygulama alanı genişlemiştir.

Lazer nedir? Nasıl çalışır?

Lazer kelimesi, "Işığın Uyarılarak Güçlendirilmesi" olarak açıklanabilir. Lazer cihazı temel olarak bir ışık güçlendiricisidir. Lazer cihazı tarafından oluşturulan ışık dalgaları, elektromanyetik enerjinin bir formudur.

Lazer diş hekimliğinde nerelerde uygulanır?

Yeni diş lazerleri ile hem yumuşak doku (dişeti) hem de sert doku (diş minesi-diş dentini) işlemleri rahatlıkla yapılabilmektedir.

Kliniğimizdeki Lazer Tipi Nedir?

Kliniğimizde diyot lazer kullanılmaktadır. Diyot lazer bir yumuşak doku lazeridir. Kullanılan dalga boyu sebebiyle, tedavi sırasında ve sonrasında yumuşak doku toleransı yüksektir ve yan etki oluşturmamaktadır.

Kliniğimizdeki Lazer Uygulamaları Nelerdir?

Dişeti hastalıklarının tedavisinde derin temizliğe (küretaj) ek olarak

Kanal tedavileri sırasında diş öz odasının strelizasyonuna ek olarak

Gülüş tasarımı sırasında dişetinin şekillendirilmesi

Hassas dişlerin hassasiyetinin giderilmesi

Diş beyazlatma

Koyu renkli dişetlerinin renginin açılması (Depigmentasyon)

Ağız yaraları, aftların tedavileri

Ağız içi travma yada iltihap sebebiyle oluşan dişeti büyümelerinin alınması

Dişeti apsesi boşaltılmasında ve strelizasyonunda

20 yaş ya da 2.büyük azı dişlerinin oluşan dişeti kapşonlarının giderilmesinde

Diş implantları çevresinde oluşan iltihabın tedavisinde

Lazer Uygulamalarının Avantajları Nelerdir?

Lazer kullanılan bölgede %100 dezenfeksiyon ve sterilizasyon sağlanmaktadır.

Lazer ile yapılan cerrahi uygulamalarda, işlem esnasında neredeyse hiç kanama olmamaktadır. Her cerrahi uygulama sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyon, şişme ve rahatsızlık olasılıkları azalmakta ve daha hızlı bir iyileşme sağlanmaktadır.

Lazer ışığının yayılan enerjisi yumuşak dokuların iyileşmesi ve tamiratı için gerekli olan kimyasalların salınımını arttırmaktadır.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Alper Süer

Dt. Alper SÜER, 1972 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1990 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 1995 yılında başarıyla tamamlayarak ''Diş Hekimi'' unvanı almıştır. Mezuniyetinin ardından Bursa ve İstanbul'da kendine ait özel muayenehanesi'nde hizmet veren Dt. Alper SÜER, mesleki çalışmalarına şu an kurucusu olduğu Dentamer Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde devam etmektedir.

2014 Yılından bu yana, özellikle 3D gülüş tasarımı üzerine çalışmalar yapmaktadır. Bu uygulamanın Türkiyedeki 2 temsilcisinden birisidir. Bu konuyla ilgili İspanya , Amerika ve Brezilyada çalışmalar yapmış ve workshoplara katılmıştır. ayrıca 2004 den beri implant ve implant üstü protezler ile uğraşmaktadır.

Etiketler
Lazer uygulamaları
Dt. Alper Süer
Dt. Alper Süer
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube