Doktorsitesi.com

Diş Hekimliğinde Estetik Yaklaşımlar, Nasıl mı?

Dt. Ayten Can
Dt. Ayten Can
20 Haziran 2016287 görüntülenme
Randevu Al
Diş Hekimliğinde Estetik Yaklaşımlar, Nasıl mı?

 

Göze hoş görünen dişler ve sağlıklı diş etleri olan bir ağız kişinim yaşamına pozitiflik katar.

Kişinin sadece genç görünmesi değil; kendine güvenini kazandırır. Kısaca güzel bir gülüş hayatınızı değiştirebilir.

Estetik diş hekimliği, bilim, teknoloji ve sanatın karışımıdır.Tek amacı da “kişisel ve doğal güzelliği” yakalamaktır.

DİŞLERDE ESTETĞİ NASIL YAKALARIZ?

Diş estetiğimi yakalamak için bazen çok büyük operasyonlar, restorasyonlar yapabildiğimiz gibi çoğunlukla çok ufak bir değişiklikle de bunu elde edebiliriz.Gülünce diş etlerinin çok göründüğü durumlarda diş etlerinden biraz almak, önde kısa görünen bir diş.hafif uzatmak, bazen dişin bir köşesine küçük bir dolgu yapmakla da çok büyük estetik sonuçlar yakalanabilir

Estetik diş hekimliği başlıkları

*Diş beyazlatma

*Adesiv sistemler

*Laminate venerler

*Estetik porselenler ve alt yapılarla yapılmış kuron ve köprüler.

DİŞ BEYAZLATMA:

İki farklı sistemde yapılmaktadır.

OFFİCE BLEACHİNG:

Muayenehanede doktor kontrolünde 1 saat süren bir işlemdir. 2 veya 3 seans tekrarlanır.

HOME BLEACHİNG:

Özel olarak hazırlanan plakların içine bleaching jeli koyarak hastanın kendisinin uygulandığı bir sistemdir.Günde 6-8 saat (tercihen uykuda) takılır.

ADESİV SİSTEMLER:

Dişin rengini.şeklini eğiştirmek, büyükmek yada kusurunu tedavi etekl amacıyla dişe yapılan ilavelerdir. Bu amaçla kullanılan mikrofil ajanlar doğal dişin dış yüzeyine tutunarak şekil ve renk bozuklukları kolayca giderilebilir.

LAMİNATE VENERLER:

Özellikle ön grup dişlerde kullanılan çok ince seramiklerdir.dişlerin şeklinden renginden memnun olmayan,kırış,aşınmış,üst üste binmiş veya aralıklı dişlere sahip olanlara uygulanır.En önemli özelliği dişlerin ön yüzeyinde 0,5-1mm.bir aşındırma işlemi yaparak dişlerin sadece ön yüzeyine uygulanmasıdır.çok az bir madde kaybıyla büyük estetik sonuçlar alınır.Tamamen dişin minesini taklit ederler,ışığı geçirirler.Zamanla renkleri değişmez.

ESTETİK PORSELENLERLE ALT YAPILARLA YAPILMIŞ RESTORASYONLAR:

Tek başına porselenler kırılgandır.Bunu önlemek için seramık altına yüklendirici alt yapı olarak eskiden sadece metal uygulanıyordu.Bu da çok estetik olmuyordu.Günümüzde metalin yerine zirkonyum alt yapılar koyabiliyoruz.Beyaz renkli,dirençli yapısı ışığı geçirebilme özelliği ve doku uyumunun çok iyi olması sayesinde metalden çok avantajlı bir malzemedir.Ayrıca özellikle ön grup dilerde kullandığımız sıkıştırılarak dayanıklı hale getirilen empress porselenler çok estetik görüntü sağlarlar.Metal destekli porselenlerdeki matlık,grilik bunlarda yoktur ışığı geçirebildikleri için derinlik ve canlılıkları fazladır.

Etiketler

Laminate veneerDiş beyazlatma randevu alBleaching nedirDiş hekimliğinde estetik işlemle nelerdirDiş estetiğinde merak ettiklerinizDiş hekimliğinde estetik ne zaman yapılırDiş estetiği

Yazar Hakkında

Dt. Ayten Can

Dt. Ayten Can

Dt. Ayten CAN, 1973 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 1995 yılında başarıyla tamamlayarak Diş hekimi unvanı almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır