Doktorsitesi.com

Diş Hekimliğinde Erken Tanı

Dt. Hasan Şahin
Dt. Hasan Şahin
22 Mayıs 201970 görüntülenme
Randevu Al
Diş Hekimliğinde Erken Tanı

Günümüzde çoğu insan ağrısı olmadıktan sonra diş hekimine başvuruda bulunmaz. Biz diş hekimleri her bireyin rutin olarak altı ayda bir herhangi bir diş problemi olmasa dahi kontrole gelmesini öneririz.Bu süreç çocukluk dönemiyle birlikte başlamalı.  Altı aylık rutin kontrollerde amaç ağız ve diş sağlığını ilgilendiren problemlerin küçükken giderilmesi problemin ileriye taşınmamasıdır.

Karışık dişlenme dönemindeki (5.5-14yaş) erken tanı ile oluşabilecek bir ortodontik bozukluğun önüne basit işlemlerle geçilebilir. Hastalarımız rutin diş hekimi kontrolü yaptırmadıkları zaman ağız içerisinde fırçalamanın zor olduğu bir bölgede sessiz şekilde başlayan hiç ağrı yapmayan bir çürük oluşabilir. Oluşan bu çürüğün erken tanısı yapılmadığı zaman diş, kanal tedavisi ve hatta çekim ile sonuçlanan tedavilere maruz kalabilir.

Ağız bölgesi birçok hastalığın ilk belirtilerinin başladığı bölgedir. Bu yüzden bir diş hekimi diyabet , böbrek hastalıkları, ilaç alerjisi gibi yada bağışıklık sistemini baskılayabilecek hastalıklardan şüphelenebilir ve ilgili hekime yönlendirebilir. Rutin bir radyografik muayene sırasında semptom vermemiş tümoral oluşumlar görülebilir ve erken tanı ile belkide hayat kurtulur. Biz diş hekimleri korkulu rüyanız olmayalım bırakın zamanla geçer dediğiniz diş hastalıklarınıza çare olalım.

Etiketler

Diş ağrısı sebepleriDiş hekimi kontrolüDiş sağlığı ve hastalıklarıDiş bakımı nasıl yapılırDiş bakımı detaylarıDiş ağrısı tedavisi nasıl yapılır

Yazar Hakkında

Dt. Hasan Şahin

Dt. Hasan Şahin

Diş Hekimi Hasan Şahin, 1989 yılında Giresun'un Bulancak ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğretimini burada tamamlamıştır. 2006 yılında Giresun yabancı yil ağırlıklı lisesinden mezun olmuştur. 2008 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazanmıştır. 2014 yılında mezun olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır