Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? dikkat edilmesi gerekenler

Diş beyazlatma yöntemleri nelerdir? dikkat edilmesi gerekenler

Ağız sağlığını korumak önemli bir meseledir. Bireyler ağız ve diş temizliğine ne kadar dikkat ederlerse etsinler bazen genetik yapı gereği yeterinde beyaz ve sağlıklı diş elde edememektedir. Bazen de diş sağlığının iyi korunmamasından kaynaklanan dişteki içsel renklenmeleri gidermek artık mümkündür. Gelişen teknoloji sağlık alanında da çeşitli değişimlere yol açmıştır. İnsanların memnun oldukları diş beyazlatma teknikleri bunlardan biridir.

 Evde Diş Beyazlatma (Home Bleaching)

Evde diş beyazlatma işleminde Diş Hekimi hastanın ağız ölçülerine göre şeffaf bir plak hazırlamaktadır. Hastanın evde uygulayacağı şeffaf kalıp ve kullanacağı jeller hastaya verilir ve hastanın 1-3 haftalık bir süre içerisinde şeffaf kalıp üzerinde dişlere jelleri uyguladıktan sonra o plağı günde 6-8 saat kadar takmasıyla diş tedavi edilir.

 Klinikte Diş Beyazlatma (Ofis Bleaching)

Klinikte diş beyazlatma işlemi yaklaşık 45 dakika ile 1,5 saat arasında klinik ortamında yapılmaktadır. Genelde tek seanslık uygulamadır. Diş yüzeyi fırça ile temizlenir, diş etlerinin zarar görmemesi için üzeri örtülür, dişlere diş beyazlatma jeli uygulandıktan sonra işlem sonlandırılır.

 Diş Beyazlatmanın Önemi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kolay bir uygulama ile dişlerin doğal yapıları zarar görmeden güzel ve estetik dişlere sahip olunabilir. Maddi olarak bütçeyi zorlayan bir yöntem değildir. Bu işlem uygulandıktan sonra diş gözenekleri açıldığı için ilk bir kaç hafta asitli ve ya fazla sıcak, fazla soğuk içeceklerden uzak durulmalıdır. Aynı zamanda kahve gibi, şarap gibi renkli içeceklerde tercih edilmemelidir. Renkli gıdalardan da uzak durulmalıdır. Renk olarak önerilen ürünler beyaz renkte olan gıdalar ve kabuksuz elma ve armut gibi yiyeceklerdir. Bu süreçte sakız çiğnemenin bir zararı olmaz. İlk uygulamada diş hassasiyeti yaşanması normaldir.

Endişe edilecek bir durum söz konusu değildir; fakat eğer diş hassasiyeti 2 gün içerisinde geçmezse doktora başvurulmalıdır. Diş beyazlatmada kullanılan jel zararlı ürünlerden elde edilmemektedir. Dişe zarar vermez. Bu nedenle kullanımı sırasında endişe etmeye gerek yoktur. Jel Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmıştır. Uygulama yaparken bu onaydan geçmiş kaliteli jeller kullanılmalıdır. Uygulama türüne göre bu işlemin ücreti değişmektedir; ama her iki uygulama ücreti de bütçeyi zorlayıcı değildir.

Bu makale 23 Mayıs 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Çağdaş Yakın

Dt. Çağdaş Yakın, 1982 yılında Balıkesir'de doğmuştur. 2000 yılında Balıkesir Z.Ö. Lisesi’ni bitirmiş, 2006 yılında EGE Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni başarıyla tamamlamıştır. 2006 yılından beri düzenli olarak çeşitli ulusal diş hekimliği kongre ve seminerlerine katılmaktadır. • Estetik diş hekimliği, • İmplantoloji, • İleri cerrahi teknikleri ile ilgili yayınları ve programları halen ilgiyle izleyerek, uygulamalarına kendi kliniğinde devam etmektedir. İş özgeçmişi ; 2006-2007 Çapa ( özel klinik) 2007-2008 Taksim ( özel klinik)  2008-2009   15. Er Eğitim Tugayı ( Diş Tabip Asteğmen)  2009-2011 Deva Diş Kliniği  2011-~   DENTİSTİKLAL Diş Kliniği   ÜYE OLUNAN MESLEKİ TOPLULUKLAR - ITI (International Team For Implantology - AİM Akedemi(Always implantoloji - TDB(TürkDişHekimleriBirligi) ...

Etiketler
Bleaching
Dt. Çağdaş Yakın
Dt. Çağdaş Yakın
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube