Doktorsitesi.com

Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Uzm. Dt. Gülsemin Koçak Görmüş
Uzm. Dt. Gülsemin Koçak Görmüş
20 Nisan 2016157 görüntülenme
Randevu Al
Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Geçmişte dişlerin renk değişikliği ancak protetik tedaviler ile sağlanabilirken, günümüzde beyazlatma işlemleri dişlerde herhangi bir zarar oluşturmadan kimyasal bir yolla yapılabilmektedir. Beyazlatma, diş hekimliği klinik-muayenehanelerinde (ofis tipi) veya diş hekiminin denetiminde evde hastanın kendisinin uyguladığı (ev tipi) olmak üzere 2 şekilde uygulanabilmektedir. Diş hekimi beyazlatma işlemini 'ofis tipi' veya ‘ev tipi' kullanımı ile gerçekleştireceğinin kararını dişlerin renklenme derecesine, hastanın tercihine ve beklentisine göre verir.

Ev tipi beyazlatma daha düşük konsantrasyonda uzun sürede yapılmaktadır. Ofis tipi beyazlatma daha yüksek konsantrasyonda uygulanabilmekte ve daha hızlı sonuç vermektedir. Ev tipi beyazlatma işleminin sonucunun 10-15 gün içerisinde görülebilmesi nedeniyle, çok kısa sürede beyazlatma gereksinimi olan hastada ofis tipi tercih edilmelidir. Ofis tipi beyazlatmada da renklenmenin tipine göre 2-6 seans gerekebildiği hastalara hatırlatılmalıdır.

Hastanın beklentisine göre, dişlerinin hassasiyet durumuna göre beyazlatma türü seçilmelidir. Ancak her diş renklenmesinde beyazlatma ile başarı sağlanamamaktadır. Dişlerde içsel renklenmeler mevcutsa (antibiyotik-flor renklenmesi vb.), gri tonlarda renklenme varsa beyazlatma sonuç vermemektedir. Sarı tonlu dişlerde diş beyazlatma daha güzel sonuçlar vermektedir.

Dişlere beyazlatma yapılıp yapılamayacağı diş hekimi tarafından verilmesi gereken bir karardır.

Etiketler

Ev tipi diş beyazlatmaOfis tipi diş beyazlatmaDiş beyazlatma jelleriDiş beyazlatma yan etkisiDiş beyazlatma kimlere uygulanır

Yazar Hakkında

Uzm. Dt. Gülsemin Koçak Görmüş

Uzm. Dt. Gülsemin Koçak Görmüş

Uzm. Dt. Gülsemin KOÇAK GÖRMÜŞ, 1982 yılında Kars'ta doğmuştur. Lise öğrenimini 1999 yılında Kadıköy Fenerbahçe Lisesi'nde bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2005 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yüksek lisansını ise 2006-2008 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı'nda yapmış ve "Farklı Işık Kaynakları Kullanılarak Uygulanan Beyazlatma Ajanlarının Diş Yüzeyi Üzerinde Etkileri" başlıklı tezi ile lisansüstü derecesini almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır