Doktorsitesi.com

Dinamik Burun Estetiği Hakkında

Op. Dr. Önder Akdeniz
Op. Dr. Önder Akdeniz
4 Ağustos 2017133 görüntülenme
Randevu Al
Dinamik Burun Estetiği Hakkında

Burun ucunda üç bileşen bulunur: Tek bir yapı gibi hareket eden kıkırdak doku ve çevresi, kas yapıları ve kayma alanları. Bu yapıyı çözmek ve burun ucunun mimiklerle uyumlu bir şekilde hareket etmesini sağlayabilmek burun yapısına bağlı olarak mümkün olabiliyor.

Dinamik burun estetiği, geleneksel statik teknikler yerine burun ucuna esneklik sağlayarak daha doğal ve rahat burunlar oluşmasına yardımcı oluyor. Burun ucunun hareket mekanizmasını engelleyecek noktalara dikiş atmayarak ve bazı yapıları koruyarak aşağı yukarı ve sağa sola hareket etmesi sağlanabiliyor. Ameliyat öncesinde kişinin konuşma, gülme ve ağlama sırasında edindiği yüz ifadeleri doktor tarafından incelenir ve bu mimiklere uygun stratejiler planlanır. Bu teknik öncesinde bir burnun ameliyat geçirip geçirmediği burun ucuna bakılarak kolaylıkla anlaşılıyordu; ancak bu teknik sonrasında burnun estetiği ameliyatı geçirdiğini anlamak oldukça zorlaşıyor. Dinamik kapalı burun estetiğinde ameliyat sonrasında dışarıdan görünen herhangi bir dikiş izi kalmaz.

Kemik gelişimi tamamlanmış herkese uygulanabilir ve genel anestezi altında yapılabilir. Bu teknikte burun estetiği bilgisi ve sanatsal bakış açısı çok önemlidir. Doğru bir burun tasarımı, anatomi ve cerrahi teknik bilgisiyle başarıyla gerçekleştirilebilir.

Etiketler

Dinamik burun estetiğiDinamik burun estetiği nedirDinamik burun estetiği hakkında herşey

Yazar Hakkında

Op. Dr. Önder Akdeniz

Op. Dr. Önder Akdeniz

Op. Dr. Önder AKDENİZ, 1972 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Ankara’da bitirmiştir. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1996-2000 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı'nda yapmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır