Dinamik burun estetiği hakkında

Dinamik burun estetiği hakkında

Burun ucunda üç bileşen bulunur: Tek bir yapı gibi hareket eden kıkırdak doku ve çevresi, kas yapıları ve kayma alanları. Bu yapıyı çözmek ve burun ucunun mimiklerle uyumlu bir şekilde hareket etmesini sağlayabilmek burun yapısına bağlı olarak mümkün olabiliyor.

Dinamik burun estetiği, geleneksel statik teknikler yerine burun ucuna esneklik sağlayarak daha doğal ve rahat burunlar oluşmasına yardımcı oluyor. Burun ucunun hareket mekanizmasını engelleyecek noktalara dikiş atmayarak ve bazı yapıları koruyarak aşağı yukarı ve sağa sola hareket etmesi sağlanabiliyor. Ameliyat öncesinde kişinin konuşma, gülme ve ağlama sırasında edindiği yüz ifadeleri doktor tarafından incelenir ve bu mimiklere uygun stratejiler planlanır. Bu teknik öncesinde bir burnun ameliyat geçirip geçirmediği burun ucuna bakılarak kolaylıkla anlaşılıyordu; ancak bu teknik sonrasında burnun estetiği ameliyatı geçirdiğini anlamak oldukça zorlaşıyor. Dinamik kapalı burun estetiğinde ameliyat sonrasında dışarıdan görünen herhangi bir dikiş izi kalmaz.

Kemik gelişimi tamamlanmış herkese uygulanabilir ve genel anestezi altında yapılabilir. Bu teknikte burun estetiği bilgisi ve sanatsal bakış açısı çok önemlidir. Doğru bir burun tasarımı, anatomi ve cerrahi teknik bilgisiyle başarıyla gerçekleştirilebilir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Önder Akdeniz

Op. Dr. Önder AKDENİZ, 1972 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Ankara’da bitirmiştir. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1996-2000 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı'nda yapmıştır. 2000-2001 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Bölümünde gözlemci olarak çalışan Op. Dr. Önder AKDENİZ, 2001-2002 yılları arasında Universal Hospital Alman Hastanesi'nde, 2002-2014 yılları arasında ise Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görev yapmıştır. Mesleki çalışmalarına Bursa Ceylan İnternational Hospital devam eden Op. Dr. Önder AKDENİZ'in başlıca ilgi alanları; Burun Estetiği ve Cerrahisi, Septoplasti Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Endonazal Endosko ...

Etiketler
Dinamik burun estetiği
Op. Dr. Önder Akdeniz
Op. Dr. Önder Akdeniz
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube