Dil fırçalama ve Diş ipi kullanımı (düğüm tekniği)


Dil fırçalama
İnsan dilinin yüzeyinde çok küçük milyonlarca girinti ve çıkıntılar mevcuttur. Bu girinti ve çıkıntılara bakteriler ve diğer pislikler yerleşirler ve ağız kokusu da dahil olmak üzere bizi üzerler.
Dişi ve dişetini iyi bir şekilde fırçaladıktan sonra dili de güçlü bir şekilde fırçalarsak, ağız sağlığı ve ağız kokusu konusunda çok önemli avantajlar elde ederiz.
Dili fırçalarken öğürme refleksi oluşabilir . Kendimizi biraz zorlayarak dayanabileceğimiz yere kadar dili fırçalayalım . Yararını fazlası ile göreceksiniz.
Diş ipi kullanımı (düğüm tekniği)
Diş fırçası dişlerin arasına ulaşamaz. Dişlerin arasını temizlemek için en iyi yöntem diş ipi kullanımıdır. Temiz olduğundan emin olduğumuz ipe düğüm atarız. İp dişin arasına girince düğümlü yeri dişlere sürtecek şekilde ipi öne ve arkaya hareket ettiririz. Düğüm dişin arasındaki bakterileri pislikleri süpürerek yerinden çıkarır. Dişeti kanayacaktır. Kanamasının zararı yok çünkü kanla birlikte pisliklerin ve bakterilerin çıkması daha kolay olacaktır. Bu tekniği haftada bir kere uygulasanız da faydasını fazlası ile göreceksiniz. Dişetinin arasında bulunan pislikler ve bakteri artıkları ağız kokusunun da sebepleri arasındadır.
Fırçalarken kanasın korkmayın
Dişi ve dişetini fırçalarken dişeti kanasın korkmayın. Fırçayı özellikle dişeti aralarına sürtün aradaki bakteri artıkları ve pislikler yerinden sökülecek ve kanla birlikte dışarı çıkacaktır. Kan bir çeşit sel görevi görerek pislikleri yerinden süpürmede çok işe yarayacaktır.
Dişin durduk yere kanaması hoş değil ama fırçalarken kanaması çok iyi . Zaten bir zaman sonra dişeti tam sağlığına kavuşacak ve ne kadar fırçalasanız da kanamayacaktır. Sağlıklı dişeti içinde pislik ve bakteri barındırmayan dişetidir. Bunun da çaresi öncelikle dişetini fırçalamadan geçer.