Derse gönülsüz gençler

Uzm. Dr. R. Sabri Yurdakul
Uzm. Dr. R. Sabri Yurdakul
10 Eylül 20081247 görüntülenme
Randevu Al
Derse gönülsüz gençler

Ders çalışmak istemeyen bilgisayarın başından kalkmayan, televizyondan uzaklaştıramadığımız gençlerimiz dersin başına oturmak istememekte otursa bile çabucak sıkılarak kalkmaktadır. Bu gençlerin aileleri sıkıntı çekmekte gençleri ders çalıştırmaya ikna edememektedir. Ders çalışmadıkları için notları ancak geçecek düzeyde olmakta kimi zaman zayıflar nedeniyle ailelerini endişelendirmektedir.Bu gençlerde yapılması gereken temel iş dersin başına neden oturamadıklarını bulmak onların ders çalışma motivasyonunu kazandırmaktır. Bu da ders çalış diyerek olacak iş değildir, bu yüzden ailelerin gençlerle oturup konuşması ders çalışma saatlerini programlamasını sağlamak en verimli çalışacakları sistemi birlikte bulmaları gerekmektedir. Bu konuda rehber öğretmenlerden yardım alınabilinecektir.Ancak dersin başında oturamayan her genci gönülsüz kabul etmemek gerekir. aile içinde sorunları olan okulundan ve arkadaşlarından memnun olmayan dikkat eksikliğine sahip gençlerinde dersin başına oturamadıkları otursalar bile çalışamadıklarını unutmamalıyız.Bu nedenle gençlerin ruhsal yaşantısını iyi bilmek gerekir.Kimi gençler çok çabuk öğrendikleri için çabuk sıkılıp kalkmakta, aileleri hadi derse hadi derse dedikleri için çalışmak istememekte kimisi de ailelerine tepki duydukları için otursalar bile çalışmamaktadır.

Unutulmaması gereken temel konu gençlerin mutsuzluk yada sıkıntıları olduğunda bunun ilk yansıdığı yerin dersleri olduğudur. Mutsuz olan sıkıntılı olan bir genç çalışamayacaktır çalışsa bile aklında kalmayacak neredeyse çalışmaya çalışacaktır. Önemli olan ders çalışma süresi değil çalıştıklarını anlayabilmesidir bu nedenle derse gönülsüz gençleri tembellikle suçlamamalı derse gönülsüzlüklerinin yada başarısızlıklarının nedenlerini öğrenmeliyiz.Ancak bunu yaptığımız zaman onların daha gönüllü ders çalışacaklarını başarmak için çaba göstereceklerini unutmamalıyız. Onlara başkalarını örnek vermek işe yaramayacağı gibi dersten daha da soğumalarına neden olacaktır.

Kimi gençler sorunlarını anlatamadıkları gibi kimisi de anlattığında aileler yeterince anlamamaktadır. Bu durumda bir psikolog yada psikiyatristten yardım almalı bir eğitim danışmanından nasıl çalışabilecekleri nasıl başarılı olabilecekleri konusunda destek görmelidirler. Tüm gençlere başarılı bir yıl dileğiyle...

 

 

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. R. Sabri Yurdakul

Uzm. Dr. R. Sabri Yurdakul

Uzm. Dr. R. Sabri YURDAKUL, 1960 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Hastanesi‘nde yapmış ve 1992 yılında  Psikiyatri Uzmanı olmuştur.  Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma Rehberlik Bölümü’nde özel öğrenci olarak da eğitim almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır