Dental implant tedavisi nedir, süreç nasıl işler?

Dental implant tedavisi nedir, süreç nasıl işler?

Diş implantları ağızda eksik olan dişlerin yerine konması amacıyla, genellikle titanyum veya titanyum bileşiklerinden hazırlanan yapay diş kökleridir.

Titanyum vücut dokuları ile etkileşime girmediği ve kuvvetlere karşı dirençli bir materyal olduğu için implant malzemesi olarak tercih edilir. İmplantlar daha önceden kaybedilmiş dişlerin oluşturduğu boşluklara ya da ciddi bir enfeksiyon yoksa hemen çekim sonrası diş yuvasına yerleştirilebilir.

İmplantlar, sabit ya da hareketli protezler yapmak amacı ile kemiğin yeterli ve uygun olduğu durumlarda basit bir operasyonla çene kemiğine yerleştirilirler. Eğer kemik miktarı ve yoğunluğu istenilen seviyede değilse implant uygulamasından önce kemik oluşturmaya yönelik işlemler yapılması gerekebilir.

Hangi süreçleri içerir?

İmplant uygulaması günümüzde çok basit ve ağrısız bir uygulamadır. Önce lokal anestezi ile bölge uyuşturulur, implant yerleştirilecek kemikte bir yuva hazırlanır ve implant yerleştirilir. İmplant yerleştirildikten sonra, iyileşme döneminde implant üzerinde kalacak olan vidalar yerleştirilir ve iyileşme dönemi beklenir.

Diş implantlarının çiğnemeyle oluşan basınçlar karşısında sağlıklı olarak kalabilmesi için, çene kemiği ile tam olarak kaynaşması gereklidir. Bu süre operasyonun türü, bölgesi, hastanın yaşı ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. Operasyondan sonra kalıcı protezlerin yapımı için en az 5 hafta, en fazla 3 ay gibi bir süre gereklidir. Kemik yetersizliğinde yeni kemik oluşturulmuş bölgelere yapılan implantlarda bekleme süresi uzayabilir.
Sonrasında ölçü alınır ve planlanan protez yapılır.

Bu makale 25 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Ayberk Özbaş

Dt.Ayberk Özbaş, 1995 yılında Manisa’ da doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 


Ayberk Özbaş, mesleki çalışmalarına Dt. Ayberk Özbaş Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
İmplant sonrası ağrılar
Dt. Ayberk Özbaş
Dt. Ayberk Özbaş
Manisa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube