Doktorsitesi.com

Dental implant

Dr. Dt. Laçin Berber
Dr. Dt. Laçin Berber
17 Haziran 2015138 görüntülenme
Randevu Al
Dental implant

Günümüzde sağlık alanındaki gelişmelere paralel olarak ortalama yaşam ömrü uzamış dolayısı ile dişsizlik oranı artmıştır. Bugün bilinen diş kayıplarının %90 sebebi diş çürükleri ve periodontal hastalıklar ( dişeti hastalıkları ) nedenlidir. Uzun süren dişsizlik ve kontrolleri yapılmamış, uygun olmayan geleneksel protezlerin uzun süre kullanılması sonucu hastalarda ciddi çene kemiği rezorbsiyonları ( erime ), fonksiyonsuzluğa bağlı atrofi ve dejenerasyonlar gözlenmektedir. Bu ve benzeri nedenlerden ötürü geleneksel hareketli protezler ile yapılan tedavilerin estetik ve fonksiyonel başarısı da genellikle sınırlı olmaktadır.

İMPLANT NEDİR?

İmplant kaybedilen diş köklerini taklit eden, silindir veya vida şeklinde yapay diş kökleridir. İmplantlar titanyum ya da diğer doku dostu materyallerden üretilirler.

İmplant uygulaması iki aşamalı bir tedavidir. İlk aşaması yapay diş kökü olan implantın çene kemiğine yerleştirildiği cerrahi aşamadır. İşlem lokal anestezi altında, ağrısız bir şekilde ve genellikle diş çekiminden daha kısa sürede gerçekleştirilir.

İkinci aşama ise protez aşaması olan yapay diş kökünün üzerine protezin yapılacağı aşamadır. Eksik diş sayısı ve yerine konulan implant sayısına bağlı olarak implantların üzerine sabit (kendi dişiniz gibi ağzınızdan hiç çıkmayan) protezler veya hareketli (çıtçıtlı) protezler yapılabilir.

 

Etiketler

İmplant uygulaması özellikleriİmplant uygulaması nedirİmplant uygulaması hakkındaİmplant uygulamasında neler yapılırİmplant nedir ve nasıl yapılır

Yazar Hakkında

Dr. Dt. Laçin Berber

Dr. Dt. Laçin Berber

Dr. Dt. Laçin BERBER, lisans öncesi  öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini 1996 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 1997-2004 yılları arasında yine aynı üniversitede “Kronik periodontitisli bireylerde periodontal başlangıç tedavisine ek olarak sistemik minosiklin-HCL uygulamasının klinik ve biyokimyasal sonuçlarının karşılaştırmalı olarak değerlendirilmesi” başlıklı tezi ile doktora derecesini ve Dr. Med. Dent unvanını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır