Dental Botox

Dr. Dt. Ziya Nihat Tanfer
Dr. Dt. Ziya Nihat Tanfer
5 Nisan 201885 görüntülenme
Randevu Al
Dental Botox

Türkiye gündemi ve kaotik durum bizlerin günlük yaşam sorunlarımızın beraberinde çıkan stresimizi daha çok arttırıyor. Dişlerimizi sürekli sıkıyoruz. Doğal olarak ta hepimiz Bruksizm'e adayız .

BRUKSİZİM NEDİR ?

Genellikle uyku sırasında dişleri bilinç dışı bir şekilde sıkarak yapılan bir eylemdir. Bu normal olmayan bir durumdur ve oldukça rahatsız edici bir ses ortaya çıkar. Genellikle bu alışkanlık kişi tarafından pek farkedilmez.

Her 5 kişinin en az birinde görülen bu alışkanlık farkında olmadan kişilerin günlük hayatını kötü yönde etkilemektedir. Gün içi yorgunluk, halsizlik, devamlı uyuma isteğinin arkasında kalitesiz gece uykusu bulunmaktadır.

Bruksizmi olan kişilerin yüzde 5 ile 10 arası bir kısmı dişlerine uyguladıkları kuvvet sonucu dolguların ve dişlerin kırılması gibi zararlara yol açabilmekte, bir kısmı da çene eklemi disfonksiyonlarından şikayetçi olmakta ve sabahları sebepsiz başağrısı ve kas ağrıları çekmektedirler. 

BRUKSİZMİN BELİRTİLERİ NEDİR ? 

++ Özellikle yüzdeki kaslarda , eklem yerinde (temporamandibular eklem) baş ve boyun bölgesinde oluşan ağrılardır. Diş gıcırdatmanın (bruksizm) başlattığı ağrı kas kaynaklıdır. Bu ağrı, çiğneme kaslarındaki spazmlara bağlı olarak ortaya çıkar.

++ Diş yüzeyi aşınmaları sonucu dişlerde hassasiyetler olabilmekte ve ilerleyen zamanlarda dişin siniri açığa çıkabilmektedir.

++ Dişlerde sallanma ve aralanmalar görülebilir.

BRUKSİZMİN TEDAVİSİ NASIL YAPILIR ?

Stresi ortadan kaldırmak esas tedavi olmakla beraber dişlerin de korumaya alınması gerekmektedir. Diş gıcırdatma veya sıkma problemi yaşayan yetişkinler için gece plağı kullanması önerilir.

Isırma plağı olarak da adlandırılan koruyucu bir plağın geceleri uyurken takılması ile gerçekleştirilir. Tedavi daha çok akut problemleri çözmeye yönelik olarak uygulanır ve bir dişhekimi ve fizyoterapistin birlikte çalışmasını gerektirebilir.

Çiğneme kaslarına uygulanan botoks tedavisi ile kalıcı olmayan ama, oldukça etkili bir çözüm elde etmek de mümkündür. 

DENTAL BOTOKS

Dental botoks son yıllarda popülerliği artmış bir dental tedavi metodudur. Özellikle diş gıcırtma ve diş sıkma gibi parafonksiyonel rahatsızlığı olan hastalarda güvenle uygulanabilmektedir. 

Botulinum toksin adı verilen maddenin, çene kaslarına enjekte edilerek kısmi paraliz yapması esasına dayanarak çalışır. Toksin enjekte edildikten bir hafta sonra etkisini göstermeye başlar ve 6 ay devam eder.

Altı ay arayla yapılan botox tedavisi sonucunda alışkanlığın ortadan kalktığı gözlenir.

Etiketler

Botoks uygulamasıBotoks (botulinum toksini)Botok uygulamasıBotoks süresiBotok operasyonuBotoks yaşıBotoks şartlarıBotoks yan etkileriBotoks yaptırmakBotoks sonrasıBotoks nasıl yapılırBotoksun etkisiBotoks etkisiBotoks türleriBotoks teknikleriBotoks nedirBotoks maddesiBotoks yapan doktorlarBotoks tekniğiBotoks tecrübesiBotoks seanslarıBotoks tekrarıDiş boyu ayarlanmasıDiş boyuDiş bozukluğuDiş bozukluğu sebepleriBotox ne için kullanılırBotox kullanım alanlarıBotox hakkında kısa bilgilerBotox doktoruBotox nedirBotox uygulama alanıBotox ve bilinmesi gerekenlerDiş boyu uzatmaBotox etki mekanizması nedirBotox nedir estetik dermatolojide nasıl kullanılırBotox testiDiş boşluğuBotox zararlarıBotox uygulamasıBotox yüksek teknolojiBotox tedaviBotox kremBotox süresiBotox sonrasıBotox hangi tür kırışıklıklarda etkilidirBotox fiyatıBotox tedavisiDiş boyutlarında düzensizlikDiş bozkluklarıDiş bozukluğunda lingual tedaviDiş bozulmalarıDiş bozukluğu tedavisiDiş bozuklukları tedavisiDiş bozukluğu nasıl tedavi edilirDiş bozukluklarının tedavisiDiş botoxu uygulamasıDental botoks

Yazar Hakkında

Dr. Dt. Ziya Nihat Tanfer

Dr. Dt. Ziya Nihat Tanfer

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır