Çocuklarda; sinüzit hastalıklarına dikkat

Çocuklarda; sinüzit hastalıklarına dikkat

Dr. Adnan Sarı, ‘’ Burun ve sinüslerdeki dolgunluk ve tıkanıklıkta olduğu gibi baş ağrısını da sinüzit olarak yorumlanabilir. Sinüzite bağlı baş ağrıları, tipik olarak soğuk algılığı ile burun tıkanıklığının arkasından gelir. Sinüzitte daha çok alın, göz çevresi ve yüzde ağrı oluşmakta ve ağrı yere eğilmekle birlikte artar. Sinüzitte burun akıntısı, hem yapışkan hem de iltihap nedeniyle sarımsı yeşil renkte olabilir. Alerjik burun hastalıklarında ise akıntı, bol miktarda ve su gibidir. Sinüzit nadiren komşu olduğu göz ve beyinde enfeksiyonlara neden olabilir. ‘’ diye kaydetti.

Beslenmeye Dikkat Edilmeli

Sinüzit tedavisinde; sinüslerin havalanmasını kolaylaştıran dekonjestanlar (tablet, süspansiyon ve burun damlası şeklinde) ile antibiyotikler kullanılır diye kaydeden Dr. Adnan Sarı ,’’ Eğer belirlenen durumun ilaçlarla tedavisi mümkün olmayacaksa; cerrahi tedavi önerilir. Son zamanlarda yaygın olarak kullanılan Fonksiyonel Endoskopik Sinüs Cerrahisi (FESS), kronik sinüzitlerin tedavisinde eskiye oranla daha başarılı sonuçlar elde ediliyor.  Hastalıklardan korunarak vücut direncini artırmak için kişisel hijyen, iyi beslenme ve spor yapma  önemli faktörler olup, korunma önlemleri ve aşılama programlarının sıkı takibi ile çocuklarımız ile mutlu ve huzurlu bir kış ayı geçirebileceğimizi unutmmak gerekir.’’ dedi.

Bu makale 5 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Adnan Sarı

Uzm.Dr Adnan Sarı, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

 

Etiketler
Çocuklarda sinüzit
Uzm. Dr. Adnan Sarı
Uzm. Dr. Adnan Sarı
İstanbul - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube