Doktorsitesi.com

ÇOCUKLARDA KUSMA

Op. Dr. Melih Yıldız
Op. Dr. Melih Yıldız
24 Ekim 2019131 görüntülenme
Randevu Al
ÇOCUKLARDA KUSMA

Aslında kusma, her çocukta ve bebekte görülebilen genel bir problemdir. Zararlı maddelerin atılmasını ve hastanın rahatlamasını sağlar.

Buna karşın küçük bebeklerde özellikle emme sonrası, ağzının kenarından taşma şeklinde zararsız kusmalar olabilir. 

Fakat bazı durumlarda hastalık habercisi olabilir. Bunu belirleyen faktörse kusmanın şiddeti, miktarı ve zamanıdır. 

Bebeklerde görülebilen şiddetli kusmalar, sindirim sistemiyle ilgili hastalıkların sinyalini veriyor olabilir. Sindirim sistemi rahatsızlıklarının yanı sıra mide çıkış darlığı da fışkırarak kusmaya yol açabilir

Kusan bir çocukta zorlanarak veya fazla miktarda kusma oluyorsa, kanlı veya safralı (yeşil) kusma, dışkının kanlı olması, fışkırarak kusma, devamlı kusma, çocuğun karnının her zamankinden daha şiş olması, ishal, kabızlık, ateş yüksekliği olması, karın ağrısı gibi bulgular varsa ihmal edilmeden mutlaka doktora gidilmelidir. 

Etiketler

çocuklarda kusmaçocuklarda kusma sorunuçocuklarda kusma problemi

Yazar Hakkında

Op. Dr. Melih Yıldız

Op. Dr. Melih Yıldız

Op. Dr. Melih YILDIZ, 1977 yılında Bingöl / Karlıova'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1996 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2002 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2007 - 2013 yılları arasında İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Çocuk Cerrahisi uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Melih YILDIZ, burada çok sayıda Yenidoğan ve Çocuk Hastalıkları Cerrahisi operasyonu yapmış daha sonra İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde hasta kabulü yapmıştır.

Op. Dr. Melih YILDIZ, mesleki çalışmalarına İzmir Çocuk Cerrahisi ve Sünnet Kliniği'nde devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır