Doktorsitesi.com

ÇOCUKLARDA KBB HASTALIKLARI

Op. Dr. Cevdet Murat Akagün
Op. Dr. Cevdet Murat Akagün
4 Eylül 2015202 görüntülenme
Randevu Al
ÇOCUKLARDA KBB HASTALIKLARI

Sık rastlanan çocuk KBB hastalıkları :

Soğuk algınlığı

Boğazda Beta Hemolitik Streptokok iltihabı 

Orta kulak iltihabı 

Sinüzit

Sık uygulanan çocuk KBB ameliyatları :

Bademcikler ve Bademcik ameliyatı

Geniz eti ve Geniz eti ameliyatı

Orta kulak iltihabı

Orta kulakta sıvı toplanması ve Kulak tüpü ameliyatı

Çocuklar daha doğumdan birkaç gün sonra burun tıkanıklığı ve nefes alma zorluğu şikayetleri ile karşılaşırlar ve aileler KBB doktoru ile tanışmak zorunda kalırlar.

Daha sonra özellikle kreşe- anaokuluna başlama döneminde çocuk kulak burun boğaz hastalıkları ile sıkıntı dolu günler haftalar maalesef çok sık yaşanmaktadır.Bağışıklık sisteminin en zayıf olduğu dönemde geçirilen ve sık tekrarlayan hastalıklar genelde viral nedenlerle oluşan üst solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Bunlara bağlı olarak genellikle adenoid vejetasyon – genizeti olarak adlandırılan ve burun arkasında yer alan dokuda büyümeler olmakta ve burun tıkanıklığı , uyurken ağız açık olması , zaman zaman olup geçen kulak ağrıları ve bu belirtiler birkaç ay devam ettiğinde oluşan işitme kayıpları ortaya çıkamktadır. Eğer burun tıkanıklığı yıllarca devam ederse yüz şeklinde üst çene –damak yapısında bozulmalar ortaya çıkmaktadır.Çocuk doktorları tarafından takip edilen anaokulu çağı çocuklarında bu şikayetler olduğunda mutlaka bir KBB uzmanın da değerlendirmesine gereklilik vardır.

Etiketler

Çocuklarda kulak hastalıklarıOrta kulakta sıvı toplanmasıSık uygulanan çocuk kbb ameliyatlarıSık rastlanan çocuk kbb hastalıklarıÇocuklarda kbbÇocuklarda boğaz hastalıkları

Yazar Hakkında

Op. Dr. Cevdet Murat Akagün

Op. Dr. Cevdet Murat Akagün

Op. Dr. Cevdet Murat AKAGÜN, 1974 yılında Gümüşhane'de doğmuştur. 1992 yılında Gümüşhane Anadolu Lisesi'nden mezun olarak lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. 1994 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu tıp eğitimini 2000 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000 - 2002 yılları arasında ise yine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda Erişkin Psikiyatrisi bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır