Çocuklarda diş macunu kullanımı

Çocuklarda diş macunu kullanımı

Kafalara en çok takılan sorulardan birisi çocuklarımıza macun kullanmalı mıyız, hangi macunu ne zaman kullanmalıyız, ne kadar kullanmalıyız, kullanmasak olmaz mı?

Reklamların veya ticari kampanyaların sonucu olsa gerek hep diş macunları ön planda ve toplumda yaygın olarak dişleri temizleyen esas unsurun diş macunu olduğu düşünülüyor.

1- Dişleri ve ağzı temizleyen diş macunu değil diş fırçasıdır.
 2- Diş macunu ağız temizliğinde yardımcı elamandır.
 3- Kullanıldığında da az miktarda kullanılması gerekmektedir.

Bebeklik döneminde ve üç yaşına kadar çocuklarda diş macunu kullanımı önermiyorum. neden derseniz yutma riskinin yüksek hatta kesin olduğu bu dönemde kullanmamak daha sağlıklı olacaktır.

Normal şartlarda Diş macunu kullanımına üç yaşından sonra başlanmalıdır. Bazı çocuklar anne-babalarından gördüğü için macun kullanmak isteyebilir. örnek benim kızım :))) bu durumda diş fırçalamayı teşvik etmek amaçlı eczanelerden bulabileceğiniz flor içermeyen doğal içerikli BEBEK MACUNLARInı kullanabilirsiniz.

sonraki dönemlerde diş macunu yaş aralıklarına göre seçilmelidir. yine hatırlatmak isterim ki esas ağız temizliği kahramanımız diş fırçasıdır. Macun ve diş ipi de en yakın arkadaşlarıdır ;)))

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Elif İpek Yılmaz

Dr. Dt. Elif İPEK YILMAZ, 1 Ocak 1984 tarihinde Kastamonu’da doğmuştur. Lise öğrenimini 2002 yılında Afyon Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde bitirdikten sonra aynı yıl Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanmıştır. 2007 yılında üniversite eğitimini tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 

2007 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı’nda başladığı doktora eğitimini 2013 yılında tamamlayarak Pedodonti Uzmanı olan Dr. Dt. Elif İPEK YILMAZ, Bursa - Nilüfer'de bulunan özel kliniğinde başarılı çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca kendisi, evli ve bir kız çocuğu annesidir.

Etiketler
Çocuklarda diş sağlığı
Dr. Dt. Elif İpek Yılmaz
Dr. Dt. Elif İpek Yılmaz
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube