Çocuklarda ani yürüme bozuklukları görülür mü?

Dr. Öğr. Üyesi Engin Deniz
Dr. Öğr. Üyesi Engin Deniz
11 Nisan 20161454 görüntülenme
Randevu Al
Çocuklarda ani yürüme bozuklukları  görülür mü?

Bir sabah gördünüz ki yataktan kalkan  çocuğunuz  yürüyemiyor, yataktan  kalkamıyor  veya bir ayağını sürüyemiyor.  Bu ve benzeri durumlar birçok nedene  bağlı görülebilirler.  Ani gelişen tek bacak veya her iki  bacakdaki kuvvet kayıplarının değişik anlamları olabilir. Bazen  bir kısım ateşli hastalıkları takiben olabilecek bağışıklık sistemi ile ilgili durumlardan, bacakları çalıştıran sinirlerin bozukluklarına kadar değişik nedenler söz konusu olabilir. Kalçadan yapılan bir injeksiyonun siyatik sinire zarar vermiş olması muhtemeldir.

Çocuk felci her ne kadar ülkemizde arık görülmese de  göçler ve mülteci trafiği nedeni ile,  kendisinde yeterince bağışıklık  gelişmemiş çocuklarda akla gelmelidir. Bazen özellikle  ishaller veya viral üst solunum yolları enfeksiyonlarını takiben bacaklarda güçsüzlük meydana gelmesi çocuk nörolojisinin acil durumlarından birisi olan bir sinir iltihabı durumunu, Guillain- Barre sendromunu düşündürmelidir.  

Bazen bacak ve eklemlerde ağrı ile görülen yürüme zorluklarında eklem iltihabı ve diğer artrit tabloları unutulmamalıdır. Bazı kas hastalıkları da benzer tablolar yapabilir. Gün içinde dalgalanma gösteren Myastenik sendromlar bunlardan bazılarıdır.

Etiketler

Yürüme zorluğuAni yürüme bozukluğuGuillain- barre sendromu

Yazar Hakkında

Dr. Öğr. Üyesi Engin Deniz

Dr. Öğr. Üyesi Engin Deniz

Uzm. Dr. Engin DENİZ, lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji'nde bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Nöroloji Uzmanı olmuştur. Daha sonra, İstanbul  Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Çocuk Nörolojisi Bölümü'nden Çocuk Nörolojisi yan dal uzmanlığını almıştır. Bu eğitimlerinin yanı sıra Marmara Üniversitesi  Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Nörolojik Bilimler Enstitüsü'nde "Elektrodiagnostik Nöroloji" lisansüstü eğitimini de tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır