Çocuk diş hekimliği ve ortodonti

Çocuk diş hekimliği ve ortodonti

Çocuk Diş Hekimliğinde Ortodonti'nin Yeri

Temel amacı diş bozukluklarını tedavi etmek olan ‘ortodonti’ aslında soyut olarak ikiye ayrılıyor.Özellikle çocukluk yıllarında,düzenli kontroller ile olası diş bozukluklarını tespit etmek;bozukluğu önleyecek bir tedavi planı oluşturmak ve uygulamak ortodonti’nin birinci kısmını oluşturuyor.Böylece doğru uygulamalarla ileri ki yaşlarda ortaya çıkabilecek sorunlarının yamuk diş ve çarpık dişlerin (çapraşık) önüne geçmiş olunuyor.
Ortodonti tedavisi için ilk kontrol 7-8 yaş aralığında başlıyor.Erken kontrol ve gerekiyorsa tedavi,çocuğun sağlıklı bir çene gelişimine sahip olmasını,daimi dişlerinin düzgün sıralanmasını,dudak ve dil fonksiyonlarının düzenlenmesini ve kötü alışkanlıkların düzeltilmesini sağlıyor.Böylece kişi ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı bir gelişim süreci yaşıyor.

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı

Ömür boyu sağlıklı bir ağıza sahip olmanın sırrı çocuklukta gizlidir. Çocukluk döneminde uygulanan doğru tedavi ve düzenli kontroller, kişinin tüm hayatını etkiler.Bu uygulamalar ileri yaşlarda oluşacak uzun ve pahalı Ortodontik tedavilerden aileleri ve çocuklarımızı korumaktadır.
Bu dönemde gerçekleştirilen uygulamalar işlevsel ve estetik açıdan kişinin bir ömür boyu kusursuz bir gülümsemeye sahip olmasını sağlar.
                                  
Dr. Dt. Mehmet Ali ÖZER

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Mehmet Ali Özer

Dr. Dt. Mehmet Ali ÖZER, Antalya - Alanya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini 1981 yılında tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. 1986 yılında ise Ortodonti alanındaki doktorasını tamamlayarak Uzmanı Diş Hekimi olmuştur. Askerlik  vazifesini Ankara Etimesgut Hava Hastanesi’nde yerine getirmiş olan Dr. Dt. Mehmet Ali ÖZER, 1987 yılında üniversitedeki görevinden ayrılarak, çalışmalarını özel sektörde sürdürme kararı almıştır. 1988 yılında da kendi polikliniğini kurmuş ve mesleki çalışmalarına burada başlamıştır. 2000 yılında Türkiye’nin ilk özel diş hastanesini kurmuş olan Dr. Dt. Mehmet Ali ÖZER, 7 yıl boyunca diş hastanesinin yönetim kurulu başkanlığını yapmış, 2007 yılında da diş hastanesini devrederek çalışmalarına Alanya'daki özel klini ...

Etiketler
Çocuklarda diş sağlığı
Dr. Dt. Mehmet Ali Özer
Dr. Dt. Mehmet Ali Özer
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube