Çocuk Burun Ameliyatları

Op. Dr. Muammer Karagöz
Op. Dr. Muammer Karagöz
19 Temmuz 2016175 görüntülenme
Randevu Al
Çocuk Burun Ameliyatları

Çocuk burun ameliyatları yetişkinlerden farklıdır. Hem yapılma nedenleri hem de cerrahi teknikler değişik prensipler içerir. Bunun en başta gelen nedeni çocuklarda yüz orta kısmının cerrahiden etkilenmesidir. Müdahale ne kadar erken yaşta yapılırsa yüzün gelişimine olumsuz etkisi o kadar çok olabilir.

Özellikle ergenlik çağından önce yapılan ameliyatlarda müdahale nedeni çok gerekli olmalıdır. Burun kıkırdağının büyüme bölgelerinin etkilenmemesi için kızlarda 16 – 18, erkeklerde 18 – 20 yaşından sonra ameliyat etmek en doğrusudur. Burun eğriliğinden dolayı çocukta burundan nefes alma problemi varsa bu da yüz gelişimini olumsuz etkileyeceğinden ancak sınırlı bir erken müdahale yapılabilir.

Zamanlama

Çocuk burunlarına hemen yapılması gereken müdahalelerin başında künt travma sonucu oluşan septal hematom yani burun mukozasının altında kanamaya bağlı pıhtı oluşması gelir. Bu pıhtı erken dönemde boşaltılmazsa kısa süre içinde apseye dönüşür ve kıkırdağı eriterek burunda telafisi güç şekil bozukluğu meydana gelir. Çocuk burun ameliyatlarında her çocuğu ayrı düşünmek, ameliyatın avantaj ve dezavantajını iyi tartmak gerekir. Ancak ameliyet gerektiğinde bulunduğu yaş sınırını göz önüne alarak daha ölçülü ,mümkün olduğunca sadece var olan önemli problemi ortadan kaldıran müdahele yapılmalıdır.

Etiketler

Çocuk burun ameliyatlarıÇocuklarda nefes alma problemleriÇocuklarda burun ameliyatı riskli midirÇocuklarda burun ameliyatı nasıl yapılır

Yazar Hakkında

Op. Dr. Muammer Karagöz

Op. Dr. Muammer Karagöz

Op. Dr. Muammer KARAGÖZ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1983 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 1988 yılında Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır