Cinsel organ estetiği

Op. Dr. İbrahim Oskui
Op. Dr. İbrahim Oskui
26 Ocak 20111160 görüntülenme
Randevu Al
Cinsel organ estetiği

Küçük dudaklar (labium minus), büyük dudakların arasında ince deri kıvrımı şeklinde uzanır. Önde orta çizgide birleşerek klitorisi (bızır) bir kılıf gibi örterler. Küçük dudaklar arkaya doğru küçülür ve belli belirsiz bir kıvrım halini alır. Renk, şekil ve büyüklükleri ırka ve yaşa göre değişiklik gösterebilir.
Normal olarak ortalama uzunlukları 5 cm boyunda ve 0.5-1 cm kalınlığındadır. Vajen girişindeki ıslaklığı sağlayan, Bartholin denilen bezlerdeki salgının akış noktası küçük dudakların iç yüzlerinde bulunmaktadır. Bu bezlerin ağzı çok kolay mikrop kapabilmekte ve apse oluşturabilmektedir. Bazen labium majuslar yani dış dudaklar yapısal olarak normalden uzun olabilir. Bu durumda cinsel ilişki esnasında penisin itmesi ile labiumlar gerilebilir ve bu da ağrıya yol açabilir. Bu durumda tedavi ve kozmetik amaçlı cerrahi ile labiumlar normal boyutlarına indirilebilir. Labiumların düzeltilmesi operasyonlarına “labioplasti” adı verilir. Benzer şekilde dış dudakların asimetrik olması durumu da hem psikolojik hem de fonksiyonel olarak cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir ve yine labioplasti gerekli olabilir.
Lokal anestezi altında, ameliyathane şartlarında küçük dudaklar olması gerektiği kadar küçültülebilir. Kendiliğinden eriyen dikişlerle yara dikilir. Ameliyat süresi, yarım saat civarında sürebilir. Bu ameliyat kızlık zarına zarar vermez, cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya herhangi bir zararı veya engeli yoktur. Ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun olmaz, doktor tarafından önerilen temizlik yöntemleri ile bakım yapılır. Rahatsızlık verecek derecede ağrı ve yanma olmaz. Yara iyileşmesi ile ilgili problemlerle sık karşılaşılmaz. Ameliyatın ertesi günü duş alınabilir, normal hayata dönülebilir. Yara iyileşmesi bir haftada tamamlanır. Ameliyattan 3-4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Dıştan bakıldığında ameliyat izi fark edilmez.
Vajinal Daraltma Ameliyatları: Vajinal daraltma ya da yenileme ise yaş veya doğumlara bağlı olarak vajinanın gevşemesi sonucu oluşan estetik görünüm düzeltmeye ve cinsel ilişki hazzını artırmaya yönelik cerrahi bir uygulamadır. Gevşeme yapısal olarak veya normal doğum sonrası oluşan travma sonucunda kadında alt genital bölgede bulunan kas ve yumuşak dokuların gevşeyip genişlemesi ve sarkmasıdır. Vajinal kaslar gevşer, normal gerginlik ve dirençleri azalır, vajinayı kontrol ve destek fonksiyonları bozulur. Sonuç olarak vajina gevşer, iç, dış genişliği artar ve cinsel haz azalır. Duvarlardaki gevşeme aynı zamanda cinsel partner olan erkeğin duyacağı cinsel hazzı da azaltacaktır. Cerrahi olarak vajinal kanal daraltılmakta ve gevşemiş olan kas yapıları düzeltilmektedir.

Etiketler

Cinsel ilişkiLabiaplastiCinsel organ estetiğiBartholin bezi

Yazar Hakkında

Op. Dr. İbrahim Oskui

Op. Dr. İbrahim Oskui

Op. Dr. İbrahim OSKUİ, lisans öncesi öğrenimlerini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1983 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Yine aynı fakülteden  1985 yılında Genel Cerrahi uzmanlığını, 1993 yılında ise Plastik Cerrahi uzmanlığını almıştır.

Mesleki hayatı boyunca Genel Cerrahi ve Plastik Cerrahi alanında sayısız başarılı operasyona imza atmış olan Op. Dr. İbrahim OSKUİ, mesleki çalışmalarına 1993 yılından beri Beyoğlu'nda bulunan özel kliniğinde devam etmektedir. Yüz - karın germe, meme ameliyatları, burun ve kulak ameliyatları, göz etrafı kırışıklıkları ve torbaları, çene ve elmacık kemikleri büyütülmesi, erken ve geç yanık tedavisi, deri ve yumuşak doku kanserleri, diyabetik yaralar, normal doğum sırasında oluşan vajinal yırtık ve deformasyonların düzeltilmesi, emzirme sonrası memelerde oluşan deformasyonların düzeltilmesi ve benzeri uygulamalar gibi birçok alan kendisinin başlıca uzmanlık alanlarını oluşturmaktadır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler