Doktorsitesi.com

Çalışmayı ne zaman bırakmak gerekir

Uzm. Dr. R. Sabri Yurdakul
Uzm. Dr. R. Sabri Yurdakul
17 Haziran 201683 görüntülenme
Randevu Al
Çalışmayı ne zaman bırakmak gerekir

“Çalışmayın ne zaman bırakmalıyım. Son gün çalışırsam karıştırır mıyım? Bildiklerim birbirine girer mi? Önceki günlerde bırakırsam çalışabileceklerimi çalışmamış mı olur, soru kaçırır mıyım? Çalışmayı ne zaman bırakmalıyım?” Üniversite sınavı yaklaştıkça gençlerin en fazla aklını kurcalayan sorular bunlar oluyor.

Çalışmayı bırakmak için en uygun zaman sınavdan önceki gün öğlen saatleridir. O zamandan sonra artık çalışmak yerine kafayı dinleyecek aktiviteler yapmalılar. Sınavı düşünmeyecek, aynı zamanda beyinlerini dinlendirecek, yorucu olmayan aktiviteler. Bunlar öğleden sonra sinemaya gidip güzel bir film izlemek, hafif yürüyüş yapmak, arkadaşlarıyla vakit geçirmek, sevebileceği, sürükleyici bir kitap okumak olabilir.

Sınavdan önceki gün sabah yapılacak en iyi şey de kendini zayıf hissettiği konularda daha önce aldığı özetlere bakmak olmalıdır. Bunu yaparsa konuyu daha iyi hatırlamış olacaktır. Kaçınılması gereken en önemli şey ise sınavdan önce yeni konu çalışmaya kalkışmaktır. İşte o zaman strese girip kafasındakileri karıştırabilir. Tüm gençlere sınavda başarılar dilerim.

Etiketler

Sınav kaygısı nedenleriSınavda başarısızlık korkusuSınavda başarılı olmanın yollarıSınava ne kadar çalışmalıyım?Sınava son gün çalışmalı mıyım?

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. R. Sabri Yurdakul

Uzm. Dr. R. Sabri Yurdakul

Uzm. Dr. R. Sabri YURDAKUL, 1960 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Hastanesi‘nde yapmış ve 1992 yılında  Psikiyatri Uzmanı olmuştur.  Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma Rehberlik Bölümü’nde özel öğrenci olarak da eğitim almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır